6 mituri despre căderea părului

1 2 jpg jpeg

Subţierea firului de păr şi căderea acestuia sunt destul de frecvente în rândul doamnelor, iar acest lucru se poate întâmpla din cauza unei deficienţe de vitamine sau chiar din cauza unei probleme de sănătate mai gravă, dar se pare ca exista si numeroase mituri despre caderea parului. Mituri despre căderea părului:

1. Aerul condiţionat poate afecta podoaba capilară. Poate duce la căderea părului.

Realitate: Aerul condiţionat poate afecta părul, dar nu poate duce la căderea lui. Persoanele care stau mult timp în încăperi în care este folosit aerul condiţionat au părul mai uscat şi lipsit de strălucire, susţin specialiştii.

2. Dacă îţi cade părul în fiecare zi poţi ajunge la calviţie (absenţa sau pierderea părului).

Realitate: Este normal să pierzi până la 100 de fire de păr pe zi. Cu toate acestea, dacă observi că în fiecare zi pierzi din ce în ce mai mult păr cel mai indicat este să mergi la un medic dermatolog. Anumite afecţiuni precum diabetul zaharat sau lupusul eritematos pot cauza pierderea părului.

3. Ondularea sau îndreptarea părului cu placa duc la căderea lui.

Realitate: Nu există o legătură directă între folosirea celor două şi pierderea podoabei capilare. Dacă foloseşti des placa pentru îndreptare sau ondulatorul părul tău poate fi afectat. Temperatura ridicată a ondulatorului/plăcii duce la uscarea lui, piederea luciului, a volumului şi la despicarea firelor de păr.

4. Masarea scalpului reduce căderea părului.

Realitate: Masajul scalpului nu previne în mod direct căderea podoabei capilare. Circulaţia bună a sângelui de la nivelul scalpului ajută la regenerarea firelor de păr. În plus, masajul contribuie la eliminarea impurităţilor de pe pielea capului, mai ales că şamponarea rapidă nu este suficientă pentru îndepărtarea acestora.

5. Un alt mit despre caderea parului este folosirea frecventă a uscătorul poate cauza pierderea părului.

Realitate: Studiile realizate până în prezent au arătat că folosirea regulată a uscătorului duce la deteriorarea părului, dar nu la căderea lui. Persoanele care folosesc uscătorul pot observa că părul devine mai fragil, lipsit de vitalitate, de strălucire. Indicat este ca uscătorul să fie ţinut la o distanţă mai mare de păr pentru a nu-l afecta foarte mult.

6. Deficienţa de vitamine din organism poate duce la căderea părului.

Realitate: Afirmaţia este parţial adevărată. Este cunoscut faptul că alimentaţia poate contribui când vine vorba de aspectul podoabei capilare. În cele mai multe dintre cazuri lipsa de fier din organism poate face ca părul să devină mai fragil şi în cele din urmă să cadă. Căderea părului apare şi atunci când alimentaţia nu este bogată în vitamina B, acid folic, sulf, zinc. Esenţiale pentru un păr sunt vitaminele A (morcovi, cartofi dulci, portocale, mango), B (banane, carne de vită, de pui, fasole, cereale integrale), C (portocale, roşii, ardei roşu, kiwi), E (migdale, uleiuri, cereal integrale).