6 lucruri pe care NU LE ŞTIAI despre CONOPIDĂ

1 2 jpg jpeg

Fiind extrem de versatilă şi uşor de gătit, conopida poate fi încorporată în diverse mâncăruri, preparată la abur, la grătar sau în cuptor împreună cu mult caşcaval. Conopida face parte din familia Brasicaceae, având o istorie interesantă.

Originară din Asia Centrală, aceasta şi-a făcut loc în bucătăriile europene încă din perioada romanilor. Leguma a prins popularitate doar după secolul al XVI-lea, când a intrat în vizorul marilor bucătari francezi, fiind introdusă în diferite manuale şi reţetare ale epocii. Mai jos avem listate câteva dintre numeroasele beneficii ale conopidei:

1. Face parte din familia legumelor crucifere, înrudită cu broccoli, spanacul şi varza. Legumele crucifere au un potenţial detoxifiant incredibil, declanşând procesul de apoptoză în celulele bolnave, previn dezvoltarea tumorilor şi sunt inamicul cel mai puternic al radicalilor liberi. Consumul săptămânal de legume crucifere ne poate proteja împotriva cancerului şi ne menţine întregul organism sănătos.

Citeşte mai multe AICI