Stil de viata&dieta / Ingrijire »

6 beneficii ale uleiului de ricin

Autor: Cristina Mitrea | 12 September, 10:10 | 0 comentarii

Cunoscut încă din Antichitate, uleiul de ricin are o multitudine de utilizări. Nu este un ulei scump și poate fi folosit în siguranță pe păr și piele. Iată câteva beneficii ale acestui ulei care te pot ajuta cu micile probleme de zi cu zi.


Laxativ natural

Probabil că una dintre cele mai cunoscute utilizări ale uleiului de ricin este în constipație, deoarece curăță intestinele eficient. Dacă te confrunți cu această problemă, ia o linguriță cu ulei de ricin înainte de micul dejun.

Vindecă rănile

Uleiul de ricin grăbește cicatrizarea rănilor, stimulează formarea de țesut nou și previne infecțiile. O bucată de tifon se îmbibă în ulei de ricin și se pune pe rană. Se lipește deasupra încă o bucată de tifon curat cu leucoplast și se ține bandajul peste noapte.

Reduce efectele acneei

Uleiul de ricin are proprietăți antiinflamatoare și antimicrobiene, așa că poate fi de ajutor în cazul acneei. Se spală fața cu apă călduță, se pune o linguriță cu ulei de ricin pe un prosop umezit în prealabil cu apă caldă și se șerge ușor zona afectată de coșuri. Se lasă peste noapte, iar dimineața se curăță fața cu demachiant.

Hidratează pielea uscată

Dacă ai pielea uscată pe mâini, pe coate sau pe călcâie, amestecă într-o linguriță câteva picături de ulei de ricin cu puțin ulei de măsline și masează bine înainte de culcare. Lasă să acționeze peste noapte.

Menține scalpul sănătos

Dacă ai mătreață și mâncărimi, un masaj cu ulei de ricin te apoate ajuta să scapi de ele. În plus, ajută părul uscat să își recapate vitalitatea. Încălzește o lingură cu ulei de ricin și două linguri cu ulei de cocos și masează-ți scalpul și părul cu acest amestec. Acoperă-ți capul cu un prosop și stai așa timp de 30 de minute, apoi spală-te cu șampon.

Albește dinții

Uleiul de ricin are proprietăți antifungice și utilizarea lui ajută la menținerea sănătății bucale și la albirea dinților. Dimineața, după ce te trezești,  ia o lingură cu ulei de ricin, fără să-l înghiți. Plimbă uleiul prin gură timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă caldă și spală-te pe dinți.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »