6 alimente care îţi întăresc organismul

2 jpg jpeg

Pe de altă parte, alimentaţia sănătoasă contribuie esenţial şi la o mai bună functionare a organismului. Iată şase alimente pe care vă puteţi baza zilnic şi care nu ar trebui să lipsească de pe masa voastră : 1. Afinele

Conţin foarte mulţi antioxidanţi - acele molecule magice care pot ajuta la prevenirea unor serii de maladii. Pigmenţii antioxidanţi care îi dau fructului culoarea albastră luptă împotriva bolilor de inimă, cancer, orbire şi pierderii de memorie.

De asemenea, sunt de mare ajutor atunci când vine vorba de prevenirea infecţiilor tractului urinar (practic, previn lipirea bacteriilor de pereţii vezicii urinare).

2. Ulei de măsline

Avantajul principal al uleiului de măsline este că acesta scade "colesterolul rau" (LDL) şi-l creşte pe cel " bun" (HDL), datorită grăsimilor sale monosaturate.

Pe de altă parte, uleiul de măsline este ambalat cu antioxidanţi numiţi fenoli. Aceştia pot proteja pereţii arterelor de acumularea colesterolului.

Acesta este o mare sursă de consolidare a calciului în sistemul osos, dar puterea reală se află în bacteriile benefice vii, cunoscute ca probiotice, care reduc creşterea bacteriilor dăunătoare din intestin.

Consumând mai mult iaurt v-ar putea ajuta în lupta împotriva bolilor inflamatorii intestinale precum ulcere, infecţii ale tractului urinar şi infecţii vaginale.

Scade presiunea sanguină şi nivelul colesterolului datorită beta-glucanului, acesta fiind un fel de fibră solubilă. O cană (250 de ml) oferă instant suficient beta - glucan pentru scăderea colesterolului din sânge cu aproximativ 5% şi riscul de atac de cord cu aproximativ 10% .

Este una dintre cele mai puternice mirodenii vindecătoare. A devenit cel mai faimos condiment pentru abilitatea sa de a îmbunătăţi controlul glicemiei la persoanele cu diabet zaharat. Poate ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge şi are proprietăţi antibacteriene şi anti - inflamatorii .

Este şi ea extrem de grozavă pentru organism. Ea este bună pentru inima ta, în mare parte datorită fibrelor solubile care absorb colesterolul; astfel organismul are timp să lupte împotriva lipirii acestuia de pereţii arterelor. Studiile arată că dietele bogate în fibre solubile pot reduce colesterolul cu 10 până la 15%. De asemenea, un studiu recent a clasat fasolea printre alimentele antioxidante de top .