Atunci când ficatul este suprasolicitat ca urmare a stresului sau a expunerii excesive la toxine, întregul sistem poate fi afectat, iar sănătatea este în pericol.

Iată ce alimente pot ajuta ficatul să se menţină sănătos:
Cerealele integrale
Este foarte cunoscut faptul că cerealele integrale sunt bogate în complexul de vitamine B, substanţe nutritive cunoscute datorită faptului că îmbunătăţesc metabolizarea grăsimilor, influenţează pozitiv funcţiile hepatice şi contribuie la descongestionarea ficatului. Aşa că, cerealele integrale nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta dacă îţi doreşti să ai un ficat sănătos.
Nucile
Şi nucile se află printre alimentele care te pot ajuta să ai un ficat sănătos. Medicii spun că nucile ajută le detoxifierea ficatului şi sprijină funcţiile hepatice.
Legumele verzi
De asemenea, şi legumele verzi menţin ficatul sănătos. Ceapa, rucola, spanacul, păpădia conţin numeroşi compuşi de curăţare care neutralizează metalele grele ce pot îngreuna foarte mult ficatul.
Usturoiul
Usturoiul nu putea să lipsească de pe lista cu alimentele care-ţi menţin ficatul sănătos. Acesta conţine alicină şi seleniu, doi compuşi naturali care ajută la curăţarea ficatului.
Turmericul
Este o pudră portocalie pe care o găseşti la raionul de condimente din toate supermarketurile. Turmericul este o plantă înrudită cu ghimbirul care este recomandată din vechime pentru efectele ei benefice pe care le are asupra organismului. Acesta este un stimulent natural pentru detoxifierea ficatului.
Grapefruitul
Sucul proaspăt stors de grepfrut ajută ficatul să elimine toxinele din corp. Pentru ca acest lucru să se întâmple este necesar să beţi în fiecare dimineaţă un suc făcut dintr-un grapefruit stors.