Banala aspirină pe care oricine şi-o poate permite poate fi folosită şi în alte context decât în răceli, gripe sau pentru prevenirea afecţiunilor cardiace.

1. Aspirina te fereşte de mătreaţă

Atuul aspirinei este acidul acetilsalicilic extras din coaja de salcie. Datorită lui, aspirina poate fi folosită cu succes în combinaţie cu şampon pentru a elimina mătreaţa.

Cum o aplici

Zdrobeşte 2-3 comprimate de aspirină şi amestecă-le cu puţin şampon, cam atât cât ştii că foloseşti de obicei la spălarea obişnuită a părului. După aplicare, ai grijă să masezi scalpul cu atenţie, apoi lasă amestecul să acţioneze timp de 5 minute. Clăteşte ca de obicei şi mai aplică o dată puţin şampon, pentru degresare.

2. Aspirina regenerează pielea

Tot mulţumită acidului acetilsalicilic, aspirina este benefică pentru refacerea pielii deshidratate, acnee, închiderea porilor, contracararea simptomelor unei afecţiuni a tenului numită rozacee (înroşire, senzaţie de arsură sau de înţepături, uscăciune). Este de ajutor şi celor care suferă de psoriazis, întrucât reduc mâncărimile provocate de leziunile de pe piele.

Cum o aplici

Dizolvă 5-6 comprimate de aspirină într-un sfert de apă caldă. Pentru a forma o pastă uşor.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro