Viata sexuala / Sex&dragoste »

5 trucuri să faci față unei despărțiri

Autor: Daniela Purcaru | 14 September, 19:40 | 0 comentarii

Atunci când nu mai rezonezi cu celălalt ori atunci când unul dintre parteneri renunţă să mai lupte pentru relaţie, despărţirea este soluția pentru a vă regăsi fiecare fericirea. Odată ce v-ați decis să faceți acest pas, trebuie să aveți în vedere că urmează o perioadă de refacere emoțională, pentru a o lua de la capăt.


Rupe orice relație cu partenerul

Măcar pentru o vreme, încercați să nu mai păstrați legătura. Șterge numărul celuilalt din telefon, pentru a nu exista tentația de a-i telefona. O separare totală este necesară pentru a vă reface din punct de vedere emoțional. Știi bine locurile în care vă puteţi intersecta, deci evită pe cât mai mult posibil să vă reîntâlniți, chiar dacă mai speri la o împăcare. Dacă forțezi lucrurile din dorința unei revederi, riști să dezvolți o obsesie sau să-ți pierzi încrederea în tine.

Evită să-ți asumi vreo vină

E posibil ca, fără să vrei, să ajungi să crezi că dacă te-ai fi comportat diferit poate că nu v-aţi fi despărţit. Aminteşte-ţi că persoana care te iubeşte cu adevărat îţi iartă greşelile. Dacă ar fi ţinut la tine, s-ar fi străduit să te păstreze, iar dacă n-a făcut-o înseamnă că nu eraţi făcuţi unul pentru altul.

Încetează să mai vorbești despre relația pierdută

Prietenii te vor sfătui cum se pricep mai bine, însă dacă vei continua să deplângi eșecul tău ăn dragoste, vor începe să te ocolească. Devine supărător să repeți aceeași poveste de nenumătate ori. Odată ce-ţi iei gândul de la durerea ta, te poţi linişti, pentru ca mai târziu să te orientezi către o nouă relație. De asemenea, n-ar fi rău să ai pasiuni diferite și să-ți faci prieteni noi, mai ales dacă aveai un grup de amici comun cu partenerul. Vei avea experienţe frumoase care te vor îndepărta de trecut.

Sporește-ți stima de sine

Nu vei reuși să te refaci dacă din start mergi pe premisa că din cauza ta relaţia n-a funcţionat. Por nu vă potriveați. Nu e totul pierdut dacă ai avut un eșec. Prețuiește-te mai mult! Când nici nu te vei aştepta, vei găsi persoana care se potrivește aşteptărilor tale.

Gândește pozitiv

Atunci când îţi revine în minte un moment din trecut, spune-ţi ceva care să-ți abată gândul. De pildă, ajută să-ți spui că vei găsi cu siguranță pe cineva care să te iubească așa cum dorești și care să fie răspunsul rugăciunilor tale. Este şi asta o cale de a te orienta spre viitor şi nu spre trecutul recent, dureros.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »