De cele mai multe ori, atunci când ne doare ceva obişnuim să luăm un calmant fără să ne gândim prea mult la consecinţe. Aşteptăm ca durerea să dispară şi totul pare să fie în regulă.

Atenţie, însă! Nu toate durerile trebuie tratate la domiciliu, avertizează medicii. Iată aşadar 5 tipuri de dureri care au nevoie de consult medical!

1. Durerea însoţită de febră, oboseală şi articulaţii inflamate, care se accentuează în urma exerciţiilor fizice, este un indicator al artritei reumatoide, o boală cronică inflamatorie care, netratată, poate duce la articulaţii deformate şi dureroase, precum şi la reducerea speranţei de viaţă cu 3-10 ani.

2. Durerea în braţul stâng însoţită de un discomfort şi senzaţie de presiune la nivelul pieptului şi în spate poate fi semn de angină pectorală. Mai precis, durerea toracică apare când o parte din muşchiul inimii nu primeşte suficient oxigen.

3. Durerea şi crampele musculare resimţite în extremităţile membrelor, însoţite de paloare/modificări de culoare a pielii în zona dureroasă, este semn de insuficienţă arterială sau blocaj în furnizarea de sânge către un organ.

4. Durerea acută de spate, furnicăturile sau senzaţia de slăbiciune la nivelul membrelor şi pierderea controlului vezicii urinare, toate acestea sunt simptome care necesită un consult medical de urgenţă.

5. Durerile profunde, severe sau difuze resimţite la nivelul întregului corp, care se agravează în timpul nopţii şi sunt însoţite şi de anemie, infecţii frecvente şi oboseală, pot indica prezenţa cancerului osos.