Când nivelul de hormoni tiroidieni scade dezechilibrul duce la instalarea unei boli numite hipotiroidie. Recunoaşte dereglările glandei tiroide de la primele simptome!

Îngrăşarea fără explicaţie

Alimentaţia nepotrivită şi sedentarismul pot cauza îngrăşarea, dar dacă acumularea de kilograme se face brusc, este posibil ca la mijloc să fie o afecţiune precum hipotiroidia.

Boala afectează funcţiile metabolice şi afectează capacitatea organismului de a arde grăsimile.

Schimbările bruşte ale stării de spirit

În cazul în care glanda tiroidă începe să secrete o cantitate mai mică de hormone tiroidieni, pot apărea schimbări de stare.

Cei care suferă de hipotiroidie se pot confrunta şi cu stări de anxietate, depresie, stres accentuat, probleme de memorie. Dezechilibrul hormonal afectează şi buna funcţionare a sistemului nervos.

Citeşte şi: 6 obiceiuri care-ţi afectează glanda tiroidă

Constipaţia

Dificultatea de a elimina reziduurile reţinute la nivelul colonului poate fi o problemă digestivă, dar şi un simptom al hipotiroidiei. Glanda tiroidă influenţează metabolismul şi activitatea tractului digestiv.

Dereglarea glandei tiroide slăbeşte abilitatea intestinului de a se contracta şi de a funcţiona normal.

Oboseala

Starea de somnolenţă de care nu mai scapi de-a lungul zilei, nici măcar dacă te odihneşti suficient este şi ea un semnal de avertizare al prezenţei unei boli.

Nu întotdeauna indică hipotiroidie, însă n-ar fi rău să consulţi medicul de familie şi să faci un set de analize.

Colesterolul mărit

Dacă ai observat după efectuarea analizelor medicale anuale că ai un nivel ridicat de colesterol, evită să faci exces de grăsimi şi carbohidraţi.

Te-ar mai putea interesa: Alimente bogate în colesterol pe care să le eviţi

Colesterolul mărit este un semn că este posibil să suferi de hipotiroidie. Corpul începe să-şi piardă abilitatea de a îndepărta lipidele de pe pereţii arterelor, ceea ce duce la creşterea colesterolului.