Boala de reflux gastroesofagian este o afecţiune cronică, care se manifestă prin arsuri, regurgitare, senzaţie de nod în gât. Poate să aibă însă şi alte simptome, la care nu te-ai fi gândit.

1. Exces de salivă

Dacă gura este inundată cu salivă după o masă sau o gustare, acesta este adesea un bun indicator de boală de reflux. De asemenea, în gură se poate acumula o cantitate mare de salivă, iar apoi cel în cauzî va vomita.

2. Durere în piept

O durere în capul pieptului poate fi semnul unei boli de reflux gastroesofagian şi nu un indiciu pentru un atac de cord, aşa cum cei în cauză ar putea crede. Dacă durerea din ăiept este însoţită de alte simptome, precum furnicături ale mâinilor ori durere în braţe, însoţită de dificultăţi de respiraţie, atunci poate fi vorba despre un infract miocardic, ceea ce este o urgenţă medicală.

3. Gust acru în gură

Gustul acru în gură este un alt simptom care poate fi pus pe seama refluxului gastric. Nu numai gustul acru, ci şi cel amar poate să indice o astfel de problemă de sănătate. Sucurile gastrice care ajung în esofag sunt de vină pentru apariţia acestui gust neplăcut în cavitatea bucală, în partea din spate a gâtului, potrivit unui studiu efectuat la Clinica Mayo.

4. Probleme cu respiraţia

Dacă te confrunţi cu probleme de respiraţie şi mai ales dacă se agravează noaptea, boala de reflux poate fi de vina. „Când te întinzi în pat, acidul din esofag se poate declanşa un reflex care, la rândul lui duce la respiraţie şuierătoare", explică medicul Joseph Murray, de la clinica Mayo, citat de prevention.com. Acidul poate pătrunde, de asemenea, în căile respiratorii, provocând iritaţie directă, astfel încât te-ai putea trezi cu senzaţia de sufocare, chiar tuşind.

5. Răguşeala

Un alt simptom pe care nu l-ai pune pe seama refluxului gastric este răguşeala. Faringita poate să fie, de asemenea, o manifestare a bolii de reflux.

...fumatul şi sarcina pot creşte riscul apariţiei bolii de reflux?