Multe afecţiuni aparent banale pot prevesti o boală mai serioasă. De aceea este bine să luaţi în seamă orice semnal de alarmă pe care îl trage organismul. Specialiştii site-ului webMd.com ne spun când trebuie să ne îngrijorăm şi să facem o vizită la cabinetul medicului.

1. Palmele calde şi umede, însoţite de tremurul mâinii, pot indica o hipertiroidie. Aceleaşi simptome, însoţite de senzaţia de mâini reci, pot trăda anxietatea.

2. Culoarea unghiei. Unghiile foarte deschise la culoare pot fi un semn de anemie. Unghiile gri-albăstrui pot fi ascunde o afecţiune cardiacă, iar petele maronii sunt un simptom al psoriazisului.

3. Obrajii roşii şi pielea albă pot fi considerate un ideal de frumuseţe. Totuşi, dacă observaţi că aspectul feţei dumneavoastră s-a schimbat în ultima vreme, este bine să consultaţi un medic, pentru că acestea pot fi, din păcate, şi simptomele unei afecţiuni tiroidiene.

4. Coşurile sub piele. Depunerile de grăsime apărute în jurul ochilor pot fi consecinţa unui nivel crescut de colesterol.

5. Vasele de sânge mici, sparte, care se albesc la presiune, sunt des întâlnite în sarcină sau în afecţiuni ale ficatului.