Familia ta / Copii »

5 semne care prevestesc cancerul la copii

Autor: Alexandra Tudor | 11 August, 12:40 | 3 comentarii

Dacă la adulţi există mulţi factori de risc pentru apariţia cancerului, la copii cauzele sunt mutaţiile genetice. Şi pentru că boala nu poate fi prevenită, cel mai important este ca ea să fie descoperită la timp. Iată câteva semne care ne trimit la medic:


1. Tumoră, ganglion sau umflătură în zona abdomenului, gâtului, toracelor sau membrelor. Acestea nu trebuie tratate cu indiferenţă, chiar dacă pot avea şi o cauză mai puţin gravă. Orice umflătură suspectă trebuie investigată în laborator.

2. Paloare, astenie, scăderea în greutate constantă. Chiar dacă par simptomele unei anemii de sezon, de multe ori, aceste stări ascund cauze mult mai grave.

De aceea, în momentul în care se instalează o stare de „astenie”, apelaţi la medicul de familie pentru a-i face copilului o serie de analize de sânge. În funcţie de rezultat, acesta va continua sau nu investigaţiile.

3. Scăderea randamentului şcolar. Printre cele mai dese cancere apărute la copii se află cele cerebrale, recunoscute printr-o scădere bruscă a randamentului şcolar.

4. Vărsături, dureri de cap, tulburări de vedere, pată albicioasă pe pupilă. Pentru că simptomele acoperă o gamă largă de boli, la prima vedere acestea nu spun nimic. Ele pot prevesti, însă, un cancer de retină, formă întâlnită doar la copii, care are ca simptom specific o pată albicioasă pe pupilă, vizibilă doar în fotografii.

5. Durere osoasă sau articulară. Acestea sunt simptome explicabile la vârsta copilăriei, ele fiind prezente odată cu procesul de creştere. Dacă sunt, însă, persistente, ele trebuie controlate.


"Pacienţii vin prea târziu la medic" Conf. dr. Monica Dragomir, Institutul Oncologic „Prof. dr. Alexandru Trestioreanu”

„Multe cazuri de cancer la copii sunt diagnosticate prea târziu. Un nivel scăzut de cunoaştere şi de educaţie despre primele semne de alarmă şi simptomele cancerului are ca rezultat trimiterea cu întârziere la specialişti. De aceea este bine să ştim cum se manifestă încă de la început cancerul şi să respectăm vizitele la medicul de familie. În România există 500 de cazuri noi pe an şi 5.000 de pacienţi cu boală în evoluţie sau remisiune”, a spus şeful secţiei de Oncologie Pediatrică.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costello | 03 January 2012, 10:07
Cancerul poate fi invins usor si fara ajutorul medical asa ca verificati ca, acest corp omenesc se poate vindeca fara ajutorul medicinei. Ce va spun este foarte serios.
Costello
2 Postat de: Costello | 03 January 2012, 10:07
Cancerul poate fi invins usor si fara ajutorul medical asa ca verificati ca, acest corp omenesc se poate vindeca fara ajutorul medicinei. Ce va spun este foarte serios.
Costello
3 Postat de: Silvia | 12 September 2014, 14:39
Locuri de munca urgente!
Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »