Remedii naturiste / Puterea plantelor »

5 remedii eficiente pentru înțepăturile de țânțari

Autor: Dorina Novac | 11 June, 16:00 | 0 comentarii

E sezonul când înțepăturile de țânțari sunt mai frecvente ca oricând. Iar atunci când ți-e lumea mai dragă te trezești cu înțepături și inflamații care îți provoacă disconfort. 


Înţepăturile de insecte nu sunt periculoase, dar pot provoca reacţii grave la persoanele alergice. Ei bine, primul lucru pe care ai tendinţa să-l faci este să te scarpini. Dacă agresezi locul din cauza mâncărimii, riști să provoci infecție, precum și ruperea pielii. 
 
Se spune că femelele țânțar depind de sângele uman, de care au nevoie pentru a extrage proteinele. În timpul procesului de hrănire, femela înțeapă pielea și injectează saliva.
 
Poţi să ţii aceste insecte la distanţă cu ajutorul aparatelor antiţânţar sau a insecticidelor. De ajutor în cazul înțepăturilor de țânțari sunt însă și remediile din natură.

Pune comprese reci

Cuburile de gheață calmează durerea și senzația de mâncărime cauzată de înțepăturile de țântari. De asemenea, este recomandată spălarea cu apă și săpun. Aplică un prosop cu gheață peste zona inflamată și ține aproximativ 10 minute. 

Pasta de dinți ameliorează durerea

Un vârf de pastă de dinți pe înțepătură poate face minuni. Fluorul pe care-l conține acționează ca un calmant, un puternic antihistaminic natural care te ajută să ameliorezi durerea în câteva minute.

Menta reduce iritația

Menta calmează mâncărimile, reduce iritația, inflamația și răcorește pielea. Aplică pe înțepături frunzele proaspăt zdrobite de mentă.  

Gălbenelele calmează senzația de mâncărime

Aplicat sub formă de comprese locale, ceaiul de gălbenele vindecă înțepăturile de insecte, inclusiv a celor de albine. Infuzează o mână de gălbenele într-un litru de apă clocotită, timp de 5 minute. Aplică 3-4 comprese pe zi.
 
Află AICI care sunt cele mai frecvente boli la copii pe timpul verii

Levănțica tratează înțepăturile

Aplică pe zona afectată, de 2-3 ori pe zi, ulei volatil de levănțică. Amestecă 3 picaturi de ulei esențial de levănțică, o linguriță cu alcool și 2 picături cu ulei esențial de mușetel. 
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »