5 probleme pe care le tratează ghimbirul

2 jpg jpeg

Iată 5 proprietăţi fabuloase ale ghimbirului! 1. Tratează tusea, scade febra şi ajută la eliminarea mucozităţilor

Gimbirul este extrem de eficient în cazul răcelilor (chiar şi în cazul virozelor mai puternice). În răceală, ghimbirul acţionează asupra plămânilor, stomacului şi splinei.

O rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă şi fiartă în 250 ml apă, timp de 10 minute, produce un ceai cu efecte remarcabile în tratarea edemelor, vomei sau tusei, inducând şi o senzaţie puternică de încălzire a corpului, respectiv un efect sudorific pregnant. Atunci când febra nu cedează, fierbeţi 100 g ghimbir proaspăt în 500 ml apă şi spălaţi tot corpul cu zeama rezultată.

Dacă nici aşa tusea nu vă dă pace, mai aveţi o şansă: stoarceţi o rădăcină de ghimbir şi amestecaţi sucul cu puţină miere şi 250 ml apă fierbinte; trebuie să beţi din această licoare câte 1-2 căni pe zi. De asemenea, ceaiul de ghimbir este un calmant ideal în inflamaţiile gâtului, sinuzite, răguşeală, febră, eliminare de mucozităţi şi congestii respiratorii.

În plus, şi indigestia poate fi tratată cu ajutorul ghimbirului. Ca acest lucru să se întâmple, trebuie să consumaţi căteva bucăţele de tulpină de ghimbir proaspăt.

Este un excelent calmant pentru durerile abdominale, ajută digestia, elimină gazele, dă poftă de mâncare, neutralizează toxinele, în vreme ce o cană de suc din aceeaşi parte a plantei vă poate scăpa de sughiţ, greaţă sau vomă, ori chiar de o toxiinfecţie alimentară.

Pe de altă parte, mai multe studii arată că injectarea unei soluţii de 5-10% suc de ghimbir în zonele afectate poate trata cu succes durerile reumatice.

Proprietăţile fabuloase ale ghimbirului nu se opresc aici. Acesta este şi un bun antidot în caz de rău de altitudine, de maşină, de mişcare de rotaţie.

Ghimb

rul acţionează şi împotriva stărilor de vomă, greţurilor, deranjamentelor stomacale sau intestinale. În caz de greaţă, se ţine în gură, sub limbă, o bucăţică de rădăcină de ghimbir. Senzaţia de greaţă şi vomă va dispărea imediat.

Totodată, ghimbirul este cunoscut ca antiastmatic. Astmul se mai poate trata cu tinctură de ghimbir care eliberează plămânul de secreţii. Puţin praf de rădăcină de ghimbir, luat de 3 ori pe zi, înainte de masă, înlătură durerile de cap de natură nevralgică şi spastică, greţurile şi voma (la femeile însărcinate), tratează bronşita şi astmul bronşic, frigiditate, cataracta.