Sanatatea ta / Ce te doare »

5 plante toxice pe care nu e bine să le ții in casă

Autor: Cristina Popescu | 10 December, 15:05 | 1 comentariu

Plantele sunt cea mai la îndemână soluție, dar și cea mai ieftină de a înfrumuseța locuința. Însă, trebuie să avem mai multă grijă la ce alegere facem în acest sens, întrucât unele dintre ele pot fi toxice pentru copii sau animalele de companie, dacă acestea sunt ingerate.


De asemenea, unele dintre ele pot fi periculoase la atingere sau prin inhalare. În schimb, poți opta, de exemplu, pentru plante de apartament care curăță aerul.

Iată care sunt plantele de interior care pot fi toxice!

Rodul pământului (Dracunculus vulgaris)

Planta este originară din zona mediteraneeană și are un aspect inedit, întrucât floarea seamănă cu o limbă de dragon, de culoare purpuriu spre negru. Însă, pe cât de spectaculoasă este această plantă, pe atât de toxică este. În plus, ea emană și un parfum neplăcut, ca de hoit și atrage insectele ca un magnet.

Filodendronul

Este o plantă originară din America tropicală și care se găsește în casele multor oameni. Există câteva sute de specii de filodendron, numărul acestora fiind în continuă creștere.

Planta în sine nu este periculoasă, cu condiția să nu fie ingerată. În caz contrar, ea poate provoca arsuri la nivelul cavității bucale, buzelor, iritații ale căilor respiratorii și arsuri la stomac din cauza conținutului bogat de acid oxalic și calciu. În cazuri extreme, înghițirea plantei poate provoca convulsii, pierderea conștiinței și chiar moartea.

Hortensia

Este o plantă extrem de cunoscută și apreciată, originară din Japonia. Există peste 100 de specii de hortensie, care pot fi cultivate atât în interior cât și în exterior.

Însă, florile și frunzele conțin un compus care poate provoca intoxicații la oameni și animale și ale căror simptome sunt asemănătoare cu cele ale intoxicației cu cianură. Deși rădăcinile de hortensie au proprietăți medicinale, utilizarea lor în acest scop nu este recomandată.

Salvia divinorum

Salvia divinorum nu trebuie confundată cu Salvia officinalis (adică salvia clasică, destinată consumului larg), planta făcând parte din familia mentei.

Planta originară din Mexic, cu frunze mari, conține Salvinorinul A, un compus cu efecte halucinogene extrem de puternice, fiind folosită ca drog natural în anumite ritualuri religioase de către şamanii Mazatec pentru intrarea în transă şi apariţia viziunilor.

Flamingo

Deși este o floare extrem de rezistentă și poate supraviețui în interior pentru o perioadă lungă de timp, chiar în condiții vitrege, această plantă nu ar trebui ținută în casă. Planta Flamingo are substanțe otrăvitoare în toate părțile sale și acest lucru o face destul de periculoasă pentru animale și pentru copiii. În cazul intoxicării cu această plantă, apar simptome precum arsurile, răgușeala și dificultăți destul de mari la înghițirea mâncării.

Leandrul

Este recunoscut ca fiind o plantă otrăvitoare. Cu toate acestea, ea încă se mai regăsește în multe locuințe. Este bine totuși să o evitați atunci când vă decideți să vă luați flori pentru decorarea încăperilor din casă. Au existat numeroase situații în care animalele de companie (câini, pisici) au mâncat frunze și crengi de leandru, iar veterinarii nu au mai putut să facă nimic ca să-i salveze. Încă un motiv în plus pentru care această plantă nu se ține în casă este faptul că leandrul e un real pericol pentru cei mici.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Cosmin | 10 December 2015, 15:39
-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-NU este necesara niciun fel de experienta!
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
-Sunt suficiente studiile medii.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
-Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Cerinte:
- cunostinte despre utilizarea Internetului
- cunostinte despre Word si Excel
- perseverenta, ambitie si dorinta de a reusi intr-un domeniu nou
- posibilitatea de a lucra minim 3 ore pe zi

Important:
Pentru informatii suplimentare trimiteti "info" la: [email protected]

Intrati de-asemenea si pe site-ul: http://cosminproject95.weebly.com/

Oferte:
-oferim instruire gratuita
-contract
-scrisoare de recomandare pentru persoanele interesate de aceasta
-posibilitatea de a lucra de acasa

Titlul: Cum sa castigi bani de acasa!
Adauga un comentariu »