Remedii naturiste / Puterea plantelor »

5 plante care țin glicemia sub control

Autor: Daniela Purcaru | 10 April, 08:00 | 1 comentariu

În prediabet și în completarea tratamentului medicamentos primit pentru a ține sub control diabetul zaharat de tip 2, câteva leacuri din plante medicinale ajută la normalizarea nivelului zahărului din sânge.


Urzicile

O cură cu suc de urzici ajută la reglarea glicemiei. Urzica are efect hipoglicemiant, de aceea poate fi utilizată ca tratament adjuvant în diabet. Sucul se obține din frunze proaspete, zdrobite și stoarse sau trecute prin mașina de tocat. Pe o perioadă de 30 de zile, se recomandă să se ia câte 2-3 lingurițe de suc proaspăt, în fiecare dimineaţă.

Se poate încerca și tinctura de urzică. Este nevoie de 1 linguriță de tinctură diluată în jumătate de pahar cu apă și băută pe stomacul gol. În amestec cu salvie și frunze de afin, în cantități egale, urzicile au efecte benedice în diabet. Se face un decoct dintr-o linguriță de urzică și 250 ml de apă. Se lasă la fiert 20 de minute și se prepară 2-3 căni de decoct pe zi.

Cicoarea

Din rădăcini de cicoare se poate face o infuzie utilă în tratamentul naturist al diabetului. Se toarnă 250 ml de apă fiartă peste o lingură de cicoare și se lasă la infuzat. Și decoctul de cicoare băut pe parcursul unei zile este indicat. Se prepară din 3 căni de apă și 2-3 linguri de plantă. Are efectul de a transforma glucoza în glicogen, glucid sintetizat în ficat şi transformat în energie.

Frunzele de afin

Unele dintre cele mai eficiente remedii în hiperglicemie este afinul. Frunzele acestuia, uscate şi mărunţite în prealabil, este indicat să fie folosite sub formă de infuzie. Este nevoie de 1 lingură de frunze peste care se adaugă 250 ml de apă fiartă. Se lasă la infuzat 15 minute, se strecoară și bea călduț, neîndulcit. Sunt necesare 2 căni pe zi. Frunzele recoltate înaintea coacerii fructelor au în compoziție mirtilină, un compus care are efectul de a reduce glicemia.

Tecile de fasole

Dacă suferi de diabet, îți îmbunătățești starea de sănătate cu ajutorul tecilor de fasole. Sunt necesare 2-3 căni de decoct pe zi. La 1 lingură de teci se pune 1 cană cu apă. Se fierb împreună 20 de minute. Pentru un efect sporit, se lasă la macerat 4 linguri de teci într-un litru de apă pe parcursul unei nopţi. Dimineața, se fierbe până scade la jumătate şi se bea decoctul de-a lungul zilei.

Frunzele de nuc

Un alt ajutor pentru cei care suferă de diabet este tinctura de nuc. Pentru prepararea acesteia în casă, se umple cu frunze mărunţite 1 sticlă de 1 litru și se completează cu alcool alimentar. Se lasă totul la macerat 2 săptămâni. Se iau câte 4 picături de 3 ori pe zi, în amestec cu puțină apă. Ceaiul din fruze de nuc este și el un bun remediu. Se folosesc 1 linguriţă de frunze de nuc și 250 ml de apă și se beau câte 2 căni pe zi.

Bine de știut

Frunzele şi seminţele de schinduf sunt indicate diabeticilor, datorită efectelor hipoglicemice, dar și antiinflamatoare și laxative.

Sfatul specialistului

Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, competență apifitoterapie, Centrul de terapii naturiste Medica RD, București

Frunzele de dud, ginsengul, schinduful, frunzele de salvie, de urzică, de nuc, de anghinare și de cicoare, tecile de fasole – toate aceste plante cu acțiune de echilibrare a valorilor glicemiei pot fi utilizate sub formă de ceai (2-3 căni/zi), tincturi, capsule, în doze strict individualizate; ele sunt în general administrate persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, alături de medicația hipoglicemiantă orală. Aceste tratamente trebuie recomandate și supravegheate strict de medicul diabetolog în colaborare cu fitoterapeutul, pentru a evita variațiile bruște ale glicemiei sangvine.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Gya Lee | 17 April 2018, 01:43


Super-oferta: castigi la domiciliu. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected]
Adauga un comentariu »