Alături de tratamentul recomandat de medic, pentru a combate inflamaţiile, foloseşte şi aceste remedii naturale cu antiinflamator!

Anghinare, contra inflamaţiilor digestive

Consumată ca atare sau sub formă de ceaiuri, anghinarea îţi aduce un tip de fibră vegetală numită inulină care scade riscul apariţiei de inflamaţii gastrice şi intestinale. Încetineşte absorbţia intestinală şi producerea de probiotice indispensabile bunei funcţionări a florei intestinale. Ceaiul de anghinare se prepară din 2 linguriţe de plantă mărunţită şi 250 ml de apă clocotită pe care le ţii la infuzat 15 minute, apoi strecori.

Rozmarin, indicat pentru ficat

În salate, peste fripturi sau peşte, rozmarinul conferă acizi fenolici antiinflamatori şi flavonoide care încetinesc dezvoltarea unor tipuri de cancere. Reţine că infuzia de rozmarin previn şi inflamaţiile hepatice şi ORL.

Ghimbir şi condimente antiinflamatoare

Alături de cuişoare şi turmeric, ghimbirul reduce riscul inflamaţiilor. Condimentele sunt asociate în pudra de curry, un condiment indian care conţine capsaicină, substanţă antiinflamatorie responsabilă şi pentru gustul picant. Aceeaşi capsaicină se găseşte şi în ardeiul iute.

Citeşte şi: Sulfina scade inflamaţiile

Ceapa împiedică procesul de cronicizare

Întrucât intervine în procesul de cronicizare, prin faptul că îţi aduce un plus de antioxidanţi (seleniu, vitamina C) şi pigmenţi antiinflamatori, ceapa este indicată în dieta celor diagnosticaţi cu un tip de inflamaţie. Aceasta este o reacţie normală a organismului la agresiuni şi poate să devină problematică atunci când devine cronică.

Atenţie!

Radicalii liberi, corelaţi cu stresul, alimentaţia nesănătoasă favorizează cronicizarea inflamaţiei.

Varza are şi efect anticancerigen

Cruciferele, printre care se numără şi varza, sunt bogate în vitamina C, betacaroten şi fibre. De aceea pot fi folosite pentru a contracara modificările celulare care riscă să declanşeze un tip de cancer. Ideal ar fi să le mănânci măcar de 2 ori pe săptămână. Dacă suferi de intestin iritabil, este de preferat să alegi din legumele crucifere broccoli, în loc de varză.