Când vine vorba de imaginea oricărei femei, aspectul ungiilor este, pe departe, unul dintre cele mai importante detalii. Pentru ca unghiile tale să arate bine, un strat de ojă nu este sufiecient, acestea trebuie mai întâi să fie sănătoase.

Pasul 1. Renunţă la rosul unghiilor

Dacă eşti una din acele persoane care, în momentele de stres, nervozitate sau chiar plictiseală, îşi rod unghiile, ai face bine să încerci să renunţi la acest obicei. Continuând, nu numai că nu le vei mai permite unghiilor să crească, dar acestea vor deveni mai fragile şi cu un aspect deloc plăcut.

Citeşte şi: Cum scapi de rosul unghiilor

Pasul 2. Vitamina A uleioasă, pentru unghiile exfoliate

În primul rând, în funcţie de aspectul unghiilor tale, îţi poţi da seama de lipsa de vitamine şi minerale pe care o suferă corpul. Astfel, dacă unghiile tale sunt exfoliate trebuie neapărat să încerci vitamina A uleioasă. Masarea unghiilor în fiecare seară cu acest ulei va avea efecte rapide.

Citeşte şi: Vitamina A, posibil aliat împotriva tuberculozei

Pasul 3. Uleiul de măsline încălzit, pentru unghiile moi

Un alt truc foarte eficient are ca ingredient principal uleiul de măsline. Este foarte important ca uleiul să fie puţin încălzit (în funcţie de cât poţi suporta) înainte de a fi folosit.

După ce te asiguri că temperatura uleiului este suportabilă, introdu unghiile în ulei şi ţine-le până când acesta se răceşte. Vei observa cum unghiile tale moi vor deveni tari şi cu un aspect mult mai plăcut, uleiul de măsline având şi proprietatea de hidratare.

Citeşte şi: VIDEO: 7 motive ca să foloseşti ulei de măsline

Pasul 4. Păstrează-ţi unghiile la o mărime normală

Cu siguranţă eşti încântată de unghiile lungi şi colorate sau în diferite forme, dar când ele nu sunt în cea mai bună stare, mai bine le-ai păstra la dimensiuni mai mici.

Aşa este cel mai indicat, mai ales în cazul în care unghiile sunt moi. Dacă ele sunt fragile, dar totuşi le vrei să să fie lungi nu uita că există riscul să se rupă, provocând nu numai o durere puternică, dar şi un aspect neplăcut.

Citeşte şi: Lacul de unghii poate duce la apariţia diabetului

Pasul 5. Bicarbonat pentru unghiile pătate

Unghiile se pătează din cauza deficienţelor de zinc din organism, dar şi din cauza pigmenţilor prezenţi în ojă. Pentru a scăpa de petele de pe unghii, îţi recomandăm următorul tratament naturist: amestecă o linguriţă de bicarbonat de sodiu cu una de apă oxigenată şi tamponează soluţia rezultată pe unghii.

Lasă să acţioneze 5-10 minute, clăteşte cu apă călduţă şi apoi aplică ulei de măsline, de migdale sau de argan pentru a le hidrata.

Citeşte şi: Unghii îngălbenite? Iată ce să faci!