5 obiceiuri care-ţi afectează sănătatea inimii

1 2 jpg jpeg

Stai prea mult timp aşezat

Sedentarismul, lucrul timp îndelungat la birou, petrecerea timpului liber în faţa unor ecrane te poate face să suferi de boli de inimă. Corpul are nevoie să fie activ de-a lungul zilei. Chiar şi o scurtă plimbare îl poate ajuta să rămână în formă. În timp ce priveşti emisiunea TV favorită, poţi face puţin gimnastică, întinderi, genuflexiuni, abdomene.

Faci analize medicale numai când te îmbolnăveşti

Verificarea periodică a nivelurilor colesterolului rău, a glicemiei, trigliceridelor, tensiunii arteriale îţi permite să faci schimbări de stil viaţă, să mănânci mai sănătos, să faci mişcare şi să urmezi un tratament medicamentos recomandat de medic. Toate aceste măsuri simple îţi pot salva viaţa.

Citeşte şi: Remedii din lumea întreagă pentru hipertensiune

Nu ai o dietă diversificată

De ceva vreme te-ai oprit la câteva preparate culinare sau alimente care-ţi plac şi nu mai mănânci altceva? Ai nevoie de diversitate în dietă pentru a te păstra în formă şi a fi sănătos. Regimul mediteranean este recomandat pentru prevenirea bolilor inimii, la fel ca orice dietă care cuprinde grăsimi bune, fibre, vitamine.

Fumezi pasiv

Dacă îţi petreci timpul liber cu prieteni care fumează şi ajungi să fumezi pasiv, nu eşti protejat de boli de inimă. Fumul de ţigară îţi afectează şi vasele de sânge. O soluţie ar fi să nu staţi în interior, iar dacă o întâlnire într-un spaţiu deschis nu este posibilă, să nu fumeze în apropierea ta.

Amâni tratarea tulburărilor mentale

Dacă te cuprinde depresia sau stresul nu-ţi mai dă pace, nu te feri să te adresezi unui psihoterapeut şi nu te izola! Ambele favorizează apariţia afecţiunilor cardiace. Discută cu familia, cu prieteni sau terapeuţi. Problemele nu vor dispărea, din contră pot afecta nu doar mintea, ci şi corpul.