5 obiceiuri ale oamenilor nefericiţi

1 2 jpg jpeg

Cauţi perfecţiunea

Orice ţi-ai propune, vrei întotdeauna ca totul să iasă perfect. Ai fost genul de elev care şi-a dorit doar nota 10, care simţea că se prăbuşeşte cerul peste el când luai un 9.

Ei bine, cu astfel de obiective, e greu să te simţi fericit în pielea ta. Acceptă că în viaţă există şi bine, nu numai foarte bine. Adoptă o atitudine mai relaxată faţă de probleme şi nu îţi stabili obiective imposibil de realizat.

Ai prieteni care văd doar partea goală a paharului

Prietenii, cunoştinţele, colegii de serviciu au o mare influenţă asupra stării tale de spirit. Aşa că nu e de mirare să fii o persoană morocănoasă dacă eşti înconjurată de persoane negativiste.

Alege cel puţin un prieten care debordează de optimism, poate fi gura de oxigen de care ai nevoie să te scoată din ceaţă. Ascultă melodiile care-ţi plac, urmăreşte comedii, citeşte, ieşi în oraş, nu ezita să cunoşti oameni noi.

Mai poţi citi:

- Iată de ce e bine să mergi la psiholog!

- Obiceiuri care îţi vor lungi viaţa

- Obiceiuri de la birou cate te pot îmbolnăvi

Nu laşi trecutul să fie trecut

Nu trece o zi fără să te gândeşti la decizia greşită pe care ai luat-o acum x ani, îţi aminteşti de oportunităţile ratate sau de clipe dureroase prin care ai trecut. Total neconstructiv pentru a avea un psihic bun.

La fel de greşit este şi să-ţi faci scenarii negative: că o să-ţi pierzi serviciul, că vei divorţa, că te poţi îmbolnăvi grav. Aceste lucruri nu pot decât să-ţi creeze o stare de anxietate puternică. Ratezi să trăieşti în prezent şi să pierzi momente din viaţă cu adevărat frumoase, aşa că doar trăieşte clipa.

Te compari cu alţii

Un obicei comun pe care îl au persoanele veşnic nemulţumite de viaţa lor este acela de a se compara cu alţii. Nu se gândesc decât la faptul că un anumit coleg sau prieten are o casă mai frumoasă, bani mai mulţi, o maşină mai performantă, haine mai frumoase sau chiar un aspect fizic mai plăcut.

La sfârşitul zilei, nu este de mirare că o astfel de persoană se transformă într-un pachet de nervi. Ei bine, în loc să te compari cu alţii, compară-te cu tine: ce ai făcut azi mai bine sau mai rău decât ieri, cât ai evoluat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Te gândeşti mult la ce cred alţii despre tine

Dacă ai obiceiul să nu faci un lucru doar pentru că nu vrei să superi pe cineva sau te gândeşti că se va schimba părerea unei persoane despre tine doar pentru că ai spus nu unei invitaţii sau unei rugăminţi a cuiva, află că nu este deloc constructiv.

Gândeşte-te că oamenii chiar nu stau să analizeze fiecare gest al tău. Şi nu da vina doar pe tine pentru eşecul unei relaţii sau cel al unui proiect la serviciu.