Uleiul esenţial de levănţică poate alunga durerile de cap, dar şi problemele scalpului şi podoabei capilare. Încearcă-l!

Stopează căderea părului

Uleiul esenţial de levănţică s-a dovedit a fi util în stimularea creşterii părului. Potrivit unui studiu, dacă este aplicat pe păr sau pe zonele unde părul începe să se rărească ajută firele să crească mai repede.

Are efect antimicrobian

Levănţica are şi proprietăţi antimicrobiene, ceea ce înseamnă că poate combate dezvoltarea bacteriilor şi a fungilor. Aplicat pe păr şi scalp, previne apariţia problemelor precum mâncărimile sau mătreaţa.

Previne pediculoza

O echipă de cercetători de la Universitatea din Queensland, Australia, a demonstrat că uleiul esenţial de levănţică previne pediculoza, boală cauzată de păduchi, şi, dacă aceasta s-a instalat, poate fi folosit în combaterea păduchilor, alături de tratamentul indicat de medicul de familie. În timpul studiului, s-a observat o sporire a eficienţei uleiului de lavandă folosit în combaţie cu uleiul esenţial din frunze de arbore de ceai.

Citeşte şi: Cel mic are păduchi. Ce e de făcut?

Tratează inflamaţiile pielii

Levănţica este folosită şi ca remediu naturist pentru inflamaţiile pielii sau arsuri superficiale. Inflamaţia sau uscăciunea scalpului pot fi alungate cu ulei esenţial de levănţică. Reduce inflamaţia şi grăbeşte procesul de vindecare.

Te relaxează

Un efect benefic în plus al uleiului de lavandă este acela că te calmează, datorită mirosului său plăcut. În perioadele stresante, te relaxează şi te ajută să ai o stare de spirit mai bună. Îl poţi adăuga în produsele tale de îngrijire a părului.

Cum să-l foloseşti

Amestecă uleiul esenţial de lavandă cu un ulei vegetal, la alegere, de preferat de nucă de cocos sau de jojoba, dar poate fi şi ulei de măsline. Este necesar ca ambele uleiuri să fie în cantităţi egale.

După baie sau duş, masează scalpul cu acest amestec, înfăşoară-ţi capul într-un prosop şi lasă-l să acţioneze 5-10 muinute sau peste noapte, apoi clăteşte.

Extrapont

Aplică acest tratament cel puţin o dată pe săptămână!