Când ai anumite probleme de sănătate o mână de mentă proaspătă te poate scuti să iei medicamente cu efecte secundare. Ţine 1-2 ghivece cu mentă şi vei avea numai de câştigat.

Reduce intensitatea durerilor de cap

Durerile de cap pot fi sâcâitoare, dar nu şi dacă ai în casă ulei esenţial de mentă sau mentă proaspătă. Consumată frecvent în salate şi infuzii, menta alungă durerile de acest fel.

La nevoie, aplică puţin ulei esenţial de mentă amestecat cu ulei vegetal la alegere (ulei de măsline sau de floarea-soarelui).

Îmbunătăţeşte digestia

Menta este primul leac la care ai putea apela în caz de indigestie. Este o plantă bogată în antioxidanţi şi fitonutrienţi care alină durerile şi crampele abdominale.

Simplul miros al mentei activează glandele salivare şi uşurează digestia prin stimularea secreţiei de enzime.

Opreşte sughiţul

Ţi se întâmplă des să sughiţi şi nu să nu te poţi opri nicicum. Mărunţeşte puţină mentă, toarnă peste ea o cană de apă fiartă şi, după 15 minute, poţi strecura şi bea infuzia care alungă această neplăcere. Datorită mentolului din compoziţia mentei, aceasta este un bun remediu în acest caz.

Citeşte şi: Leacuri de to felul cu mentă

Este aliat în lupta ta cu kilogramele în plus

Datorită faptului că menta stimulează secreţia enzimelor digestive şi ajută la digestia alimentelor, această plantă ar trebui să fie prezentă în planul tău de slăbit.

Include-o în meniul zilnic, în salate diverse, smoothie-uri, infuzii!

Combate tusea

Inhalaţiile şi infuziile cu mentă proaspătă sunt indicate când ai nasul înfundat şi tuseşti din cauza unei boli respiratorii. Poţi apela şi la uleiul esenţial de mentă pentru inhalaţii sau pur şi simplu fierbe apă, adaugă o mână de mentă şi stai deasupra vasului cu capul acoperit 10-15 minute. Vei simţi cum căile nazale ţi se eliberează pe măsură ce timpul trece.