5 moduri în care turmericul ţine sub control diabetul

1 2 jpg jpeg

Scade nivelul glicemiei

Datorită curcuminului, un polifenol din compoziţia turmericului, acest condiment este benefic diabeticilor. Reduce nivelul glucozei din sânge, dar şi al hemoglobinei glicozilate, un indicator care demonstrează dacă diabetul este ţinut sub control.

Îmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină

Tot curcuminul din turmeric este responsabil pentru faptul că stimulează secreţia de insulină şi îmbunătăţeşte activitatea celulelor pancreatice, reducând rezistenţa la insulină. Aceasta din urmă este unul dintre factorii care favorizează instalarea diabetului de tip 2. Consumă mai des turmeric pentru a-ţi reduce acest risc!

Combate efectele radicalilor liberi

Când ai un nivel ridicat de zahăr în sânge, absorbţia mare a glucozei poate să conducă la o creşetere a speciilor reactive de oxigen. Acestea cauzează degradarea oxidativă a grăsimilor şi pot conduce la apariţia inflamaţiilor în corp.

Citeşte şi: Ce se întâmplă dacă bei zilnic un pahar de apă caldă cu turmeric?

Previne inflamaţiile

Inflamaţiile sunt frecvente la diabetici, de aceea antiinflamatoarele naturale nu trebuie să lipsească din dieta lor. Turmericul este cunoscut penru faptul că îmbunătăţeşte funcţia endocrină şi protejează corpul de inflamaţii.

Reduce glicemia postprandială

Uleiul de tumeric inhibă eficient enzimele glucozilate. Inhibitorii de glucozidază au fost exploraţi în crearea unor tratamente pentru diabet, deoarece s-a observat că întârzie absorbţia glucoei prin inhibarea enzimelor ca glucozidaza. Turmericul are efectul de a reduce hiperglicemia care apare după ce ai luat masa prin întârzierea absorbţiei carbohidraţilor din diverse alimente.