5 mituri false despre metabolism

2 jpg jpeg

Cel mai bun moment al zilei pentru sport este dimineaţa Cel mai bun moment pentru a face sport este cel care îţi convine, spun specialiştii mybodyzone.com. Când eşti motivat şi ai disponibilitate, vei munci mai cu spor şi mai mult la exerciţii.

Unii aleg dimineţile pentru că se simt plin de

, alţii însă poate se simt mult mai bine la sală sau în parc la alergat pe timpul serii. Trebuie să te cunoşti foarte bine şi să alegi momentul care îţi convine, pentru că ceea ce contează este intensitatea şi durata exerciţiului.

În vreme ce exerciţiul fizic stimulează metabolismul dacă eşti o fire activă (cam o oră sau două pe zi), un alt factor uriaş care modifică metabolismul este vârsta, precizează sursa citată.

După fiecare decadă, începând cu vârsta de 30 de ani, metabolismul nostru (adică, de fapt, de cât de multe calorii are nevoie corpul nostru ca să funcţioneze normal) încetineşte cu 5%. Acest lucru este foarte important de luat în considerare atunci când te gândeşti să slăbeşti mai multe kilograme şi să-ţi menţii greutatea pe termen lung.

Citeşte şi:

Soluţii rapide care stimulează metabolismul

6 alimente care accelerează metabolismul

4 exerciţii fizice care intensifică metabolismul

bogaţi în fibre (fructe, legume sau cereale) sunt o parte importantă a fiecărei mese şi este o alegere uşoară pentru masa de dimineaţă. O mic dejun care conţine proteine şi grăsimi poate fi o alegere la fel de bună. De ce? Proteinele oferă energie muşchilor înainte de exerciţiile fizice, grăsimile pentru a fi sătul vreme îndelungată. Un amestec de 40-50% carbohidraţi, 25-30% proteine şi 25-30% grăsimi este un mic dejun perfect.

Total fals, spun specialiştii în domeniu. Poţi mânca după ora 7 seara, dar nu o masă uriaşă, ci undeva în jur de 200-300 de calorii şi cel puţin 2 ore înainte de a merge la culcare. Dacă mănânci mai consistent nu o să te odihneşti bine, mai ales că există şi riscul să te trezeşti de mai multe ori pe timpul nopţii.

Învaţă să te cunoşti mai bine! Unii se descurcă foarte bine cu doar 3 mese pe zi şi îşi asigură nivelul caloric necesar fără gustări între mese. Nivelul de zahăr din sânge se poate normaliza foarte bine în acest mod (mergi la un control medical dacă eşti suspect de hipoglicemie sau simţi nevoia să mănânci mai mereu).

Pentru a pierde kilogramelor în plus numărul caloriilor contează. Indiferent dacă mănânci de 3 sau de 6 ori pe zi, trebuie să ţii sub control numărul caloriilor, amestecând în mod egal carbohidraţii, proteinele şi grăsimile.