Când vine vorba de operaţiile estetice, multe dintre mituri sunt luate drept adevăruri absolute. Şi asta pentru că fiecare persoană în parte trece diferit printr-o experienţă de acest gen. Află din material doar câteva mituri despre operaţiile estetice!

Mituri despre operaţiile estetice - În buze se introduce Botox - FALS

Contrar opiniei curente, botox-ul sau toxina botulinică nu se foloseşte pentru remodelarea buzelor. În schimb, substanţa reprezintă cea mai eficientă soluţie în tratamentul reducerii ridurilor fine şi a corecţiei conturului feţei.

,,Tratamentul cu botox elimină ridurile dintre sprâncene şi de pe frunte. Efectul acestei proceduri durează între trei şi şase luni şi acţionează prin paralizarea muşchiului unde este injectat, împiedicând astfel ca ridurile sau linia de încruntare să se formeze”, explică medicul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos.

Augmentarea buzelor este o procedură de chirurgie estetică ce se realizează cu ajutorul acidului hialuronic.

,,Există mai multe tipuri de substanţe folosite pentru augmentarea buzelor, dar cele mai frecvent utilizate sunt cele pe bază de acid hialuronic”, adaugă chirugul estetician.

Acidul hialuronic este o substanţă ce se găseşte în mod natural în corpul uman şi astfel reacţiile alergice la acest tip de procedură sunt puţin probabile. El ajută la îmbunătăţirea profilul estetic al buzelor prin conturarea formei, modificarea structurii şi creşterea în volum.

Liposucţia, metoda eficientă de a scăpa de kilogramele în plus - FALS

Liposucţia este un tratament estetic care permite eliminarea definitivă a ţesuturilor adipoase în exces, situate în general pe burtă, şolduri, genunchi sau braţe.

,,Ideea că o astfel de procedură te scapă de kilogramele în plus este cât se poate de falsă. Liposucţia are scopul de a micşora circumferinţa zonelor operate prin eliminarea ţesutului adipos”, spune medicul Silvia Stănculescu-Vasalos.

În urma lipoaspiraţiei, grăsimea nu se mai depune pe zonele operate - FALS

Situaţia apare numai în condiţiile unui aport caloric exagerat în urma intervenţiei.

,,Aportul caloric exagerat va avea consecinţe la nivelul tuturor celulelor grase din organism, dar cum în zonele operate celulele de acest tip sunt numeric mai puţine datorită intervenţiei, acolo acumularea va fi mai mică decât în zonele neoperate”, adaugă medicul estetician.

Mituri despre operaţiile estetice - Operaţiile la nas afectează respiraţia - FALS

Obiectivul rinoplastiei este ca nasul să arate şi să funcţioneaze bine. Realizată corect, intervenţia nu ar trebui să însemne îmbunătăţirea profilului fizic al nasului în detrimentul unei respiraţii deficitare.

,,Unul din scopurile medicale ale rinoplastiei este tocmai uşurarea dificultăţilor de respiraţie la pacienţii care au anomalii structurale”, afirmă medicul Silvia Stănculescu-Vasalos.

Cicatricile multiple, consecinţă a lifting-ului de sâni - FALS

Lifting-ul sânilor sau mastopexia este procedura chirurgicală prin care sunt ridicaţi sânii ptozati (lăsaţi). În mod normal, intervenţia nu implică apariţia cicatricelor multiple, aşa cum se crede.

,, Există mai multe grade de gravitate ale ptozei sânilor, iar acestea reprezintă un instrument important în alcătuirea planului operator de către chirurg. În general, lifting-ul sânului se poate face doar prin introducerea unei proteze, care are rolul de a estetiza glanda mamară, caz în care singura cicatrice este cea din jurul areolei”, spune medicul estetician.