5 metode naturale de a scăpa de durerile de stomac

1 2 jpg jpeg

Printre factorii care pot să cauzeze durerile de stomac se numără atât fumatul, consumul de cafea şi alcool în exces, cât şi alegerile alimentare proaste. De asemenea, stresul poate să fie un factor declanşator al durerilor de stomac. Intensitatea durerii indică gravitatea problemei de care suferi. Tutuşi, dacă te confrunţi destul de des cu aceste dureri este bine să te adresezi unui medic.

Fie că este vorba de crampe menstruale, de dureri provocate de consumul unor alimente alterate, indigestie sau gastrită, remediile naturiste îţi vin în ajutor.

Infuzia de muşeţel

Museţelul este celebru pentru proprietăţile sale purificatoare şi sedative. Poate ajuta la ameliorarea durerii de stomac prin acţiunea sa sub forma de antiinflamator şi prin relaxarea muşchiului neted al traiectoriei digestive superioare. Ceaiul de muşeţel ar trebui băut fierbinte, în mod treptat. Respectând aceste indicaţii, cu siguranţă planta îşi va face rapid efectul.

Apa caldă cu lămâie

Dacă problema ta este indigestia, o cană de apă caldă cu lămâie ajută foarte tare. Nivelul ridicat de aciditate stimulează producerea de acid clorhidric care dizolvă produsele alimentare. Stoarce o jumătate de lămâie într-o cană de apă caldă. Dacă nu ai lămâie proaspătă, poţi folosi suc de lămâie, însă adaugi doar câteva linguriţe. Acest remediu este util pentru indigestie, deoarece nivelul ridicat de aciditate pe care îl prezintă stimulează producţia de acid clorhidric, uşurând astfel procesul digestiv. Obţii şi un plus de hidratare, util pentru curăţarea şi buna funţionare a organismului.

Ceai de rădăcină de ghimbir

Ghimbirul ajută digestia şi ameliorează durerile de stomac. În stare proaspătă are efectul cel mai puternic şi trebuie consumat cel mai des sub formă de ceai. Are un gust pregnant (picant). Rădăcina este bună pentru ameliorarea stărilor de greaţă, care poate provoca la rândul lor dureri de stomac.Nu este indicat în schimb să consumi suc de ghimbir din comerţ şi nici bomboane ce-l contin, deoarece de obicei sunt pline de zahăr.

Menta proaspătă

Unul dintre remediile tradiţionale utile în cazul indigestiei sau balonării este infuzia de mentă care ajută la relaxarea muşchilor stomacali. Pentru o administrare mai rapidă, frunzele de mentă pot fi mestecate obţinându-se acelaşi efect calmant.

Menta ajută digestie, stimulează apetitul şi este un remediu excelent pentru crampele menstruale (în special sub formă de ceai). Pentru a prepara un ceai de mentă poţi folosi un pumn de frunze proaspete sau 1-2 linguriţe din plantă uscată pe care le adaugi la 1 cană de apă fiartă, lăsându-le să infuzeze 5-10 minute. Consumă ceaiul cald.

Află AICI simptomele care anunţă cancerul de stomac!

Oţetul din cidru de mere

Este un remediu natural ce poate cu uşurinţă înlocui medicamentele în cazul crampelor abdominale. Deşi pare puţin probabil ca un aliment obţinut prin fermentare să fie benefic florei intestinale, oţetul obţinut din cidru de mere este unul dintre cele mai cunoscute remedii populare împotriva durerilor de stomac. Trebuie doar să amesteci câteva linguriţe de oţet într-un pahar cu apă.

Atenţie! Durerile de stomac pot avea cauze diverse, putând ascunde afecţiuni serioase (ulcer, gastrita) şi indiferent de tipul de tratamant pentru care optezi, cunoaşterea cauzei este esenţială pentru stabilirea corectă a tratamentului.