5 lucruri pe care nu le ştiai despre albirea dinţilor

1 2 jpg jpeg

Desigur că fiecare procedură are avantajele şi dezavantajele ei. Stomatologul Andra Custura ne spune câteva lucruri pe care nu le ştiam despre albirea dinţilor:

1. Mai tânăr cu cinci ani

O dantură de un alb strălucitor te poate întineri cu până la 5 ani. 2. După albire, sensibilitatea dentară este normală

După tratamentul de albire este normal să ai o sensibilitate dentară, care însă va dispărea. Durerea persistentă poate fi un semnal care ne duce cu gândul la carii sau la altă afecţiune dentară ce implică afectarea nervului.

3. Există posibilitatea să-ţi arzi gingiile

Există un risc crescut de ardere a gingiilor şi de apariţie a unor dureri sau probleme gingivale, în cazul în care nu apelezi la servicii specializate de stomatologie.

4. Albirea se face doar pe dinţii naturali

Specialiştii spun că albirea dentară se realizează doar pe dinţii naturali, de aceea este recomandat ca în cazul în care ai de făcut lucrări dentare să optezi pentru ceramică presată sau pentru coroane făcute integral din ceramică, care se apropie cel mai mult de culoarea naturală a dinţilor, iar din punct de vedere estetic sunt net superioare celor clasice, cu suport de metal/zirconiu.

Mai mult decât atât, coroanele dentare integrale ceramice sunt eticheta calităţii lucrărilor dentare, ce utilizează tehnologia computerizată şi imaginile 3D, care oferă o garanţie absolută, rezistenţă crescută în timp şi conferă o strălucire naturală a danturii.

Albirea dinţilor este un procedeu care se repetă la un anumit interval de timp, dacă vrei să ai dinţii albi mereu. Perioada recomandată este o dată pe an, uneori chiar la un an şi jumătate, timp în care toate indicaţiile oferite de medic vor fi respectate şi aplicate pentru a întreţine rezultatul obţinut. Pentru a beneficia cât mai mult de dinţii albi este necesară întreţinerea albirii obţinute prin periajul cu o pastă de dinţi specială recomandată de medicul stomatolog.