Cafeaua este pentru mulţi dintre noi un răsfăţ zilnic, fără de care dimineţile ar fi lipsite de farmec. Iar cei care consumă regulat licoarea amăruie şi aromată, înţeleg pe deplin însemnătatea acestui obicei transformat uneori în "alint".

Dacă, din motive medicale sau pur şi simplu pentru că nu doriţi să oferiţi organismului o cantitate mare de cofeină, vă număraţi printre consumatorii de cafea decofeinizată, vă facem cunoscute câteva lucruri despre această variantă de cafea, pe care, probabil nu le ştiaţi.

Ce presupune procesul de decofeinizare al cafelei. De obicei cafeaua decofeinizată este obţinută din soiuri superioare de cafea, care rezistă foarte bine la procedeele de decofeinizare păstrându-şi aroma şi savoarea. Miscelele de cafea decaf sunt în proporţie mai mare Arabica şi mai mică Robusta.

Cafeaua decofeinizată nu este lipsită de cofeină. O cafea supusă procesului de decofeinizare nu este 100% lipsită de cofeină, păstrând în compoziţie un procent ce oscilează între 5 şi 14% cofeină. Conform reglementărilor curente, o cafea este decofeinizată dacă i s-a înlăturat 97% din cofeina pe care o conţine în mod normal.

Iată şi alte lucruri pe care trebuie să le ştiţi despre cafeaua decofeinizată!

Citeşte mai multe pe această temă AICI