5 leacuri pentru alungarea constipaţiei

2 jpg jpeg

Seminţe de susan

Compozitia uleioasă a seminţelor de susan favorizează digestia, ajutând la eliminarea scaunelor uscate. Se adaugă seminţele la cereale sau salate. Acest remediu este folosit din timpuri străvechi de către chinezi.

Fibre

Specialiştii în nutriţie atrag atenţia că persoanele care au o dietă săracă în fibre sunt mai predispuse la constipaţie. De aceea, este important să le introduci în alimentaţie, fiind benefice pentru tractul digestiv.

În fecare zi trebuie să consumi între 20 şi 35 de grame de fibre. Alimentele bogate în fibre includ cerealele, fasolea, lintea, fulgii de ovăz, migdalele, orzul, legumele şi fructele proaspete. Dacă eşti constipat şi iei suplimente cu fibre, asigură-te că bei suficientă apă, pentru că şi hidratarea este foarte importantă.

Prune uscate

Dacă suferi de constipaţie, prunele uscate sunt alt remediu la care poţi apela. Acestea sunt ideale mai ales în sezonul rece, când oferta de fructe proaspete nu este una foarte bogată.

Chefir

O sursă bogată de probiotice, chefirul este indicat pentru combaterea constipaţiei. Există şi cercetări care au confirmat eficienţa probioticelor: înlătură constipaţia, înmoaie scaunele şi chiar le creşte frecvenţa.

Tărâţe de grâu

Poţi ţine o cură cu tărâţe de grâu, acestea având un puternic efect laxativ. Tratamentul se face cu o oră înainte de ­micul dejun. Dimineaţa se bea o cană cu apă în care s-a pus la macerat de seara o lingură de tărâţe proaspete. După ce se bea apa, se mănâncă tărâţele care s-au depus pe fundul cănii.

Eficiente contra constipaţiei sunt şi tărâţele de psyllium. Se dizovă o linguriţă de tărâţe la o cană cu apă.