Cele mai recente studii arată că menta braziliană poate reduce durerile la fel ca analgezicele convenţionale. Sub denumirea ştiinţifică de Hyptis crenata, ceaiul obţinut din această plantă atenuează durerile de stomac, migrenele sau crampele menstruale.

Pentru a afla dacă planta calmează, într-adevăr, durerea, cercetătorii de la Universitatea din Newcastle au efectuat mai multe teste cu aspirină şi mentă braziliană în laborator, pe cobai. Pe lângă menta braziliană, există şi alte alternative naturale pentru clasicele analgezice. Iată câteva!

5 înlocuitori naturali ai aspirinei: gheara diavolului

Gheara diavolului este o plantă de origine sud-africană, populară în Europa încă de acum câteva sute de ani. Ea poate ajuta la uşurarea durerii şi, în unele cazuri, poate îmbunătăţi mobilitatea persoanelor care suferă de osteoartrită sau de reumatism degenerativ.

Calităţile antiinflamatorii conferite de harpagozidă şi fitosteroli sunt cele care produc acest efect, iar planta este adesea recomandată pentru tratarea cazurilor uşoare de reumatism.

Poate fi folosită extern pentru durerile articulare. Principiile active ajută la stimularea sistemului digestiv, de aceea planta este folosită pentru tratarea indigestiei. Planta ajută şi la probleme de ficat sau vezică biliară.

5 înlocuitori naturali ai aspirinei: păducel

Păducelul este consumat, de obicei, sub formă de ceai. Preparatele pe bază de păducel au efect tonic cardiac, diuretic, hipotensiv, astringent şi vasodilatator.

Produsele pe bază de păducel sunt indicate în cazurile de angină pectorală, hipertensiune arterială, nevroze cardiace, insomnii, oboseală, iritabilitate etc.

5 înlocuitori naturali ai aspirinei: magneziu

Magneziul este vital pentru sănătatea inimii şi a oaselor, căci ajută la fixarea calciului în oase.

5 înlocuitori naturali ai aspirinei: turmeric

Ingredientul activ din turmeric, curcumina, atenuează rapid durerile.

5 înlocuitori naturali ai aspirinei: scoarţa de salcie

Din punct de vedere chimic, scoarţa de salcie este înrudită cu aspirina şi conţine salicină, un compus cu proprietăţi de atenuare a durerilor.

Astfel, după ingerare, scoarţa de salcie este transformată în acid salicilic, un compus care previne formarea cheagurilor de sânge şi previne, aşadar, atacul de cord sau accidentul vascular cerebral ischemic.