O bună hidratare este importantă în procesul de slăbire şi în detoxificare. Apa te stimulează să elimini toxinele, dar vei obţine rezultate mult mai bune dacă adaugi şi alte ingrediente.

Apă, mere şi scorţişoară

Merele sunt cunoscute pentru faptul că au efectele de creştere a ratei metabolismului, de a stimula eliminarea toxinelor.

Adaugă miere cu efect antiinflamator şi proprietăţi anioxidante, apoi scorţişoară care reglează nivelul de zahăr din sânge. Toarnă apă şi vei obţine o băutură detoxifiantă care te menţine în formă şi te ajută să slăbeşti într-un timp mai scurt.

Mure şi salvie

Adaugă într-un pahar cu apă mure şi salvie pentru a obţine o băutură cu proprietăţi antioxidante şi detoxifiante.

Pe lângă o bună hidratare, îţi va asigura un ten luminos. Combinarea murelor cu salvie este o benefică şi pentru că îţi susţine imunitatea.

Oţet de mere, suc de grepfrut şi apă

Acţionează ca un antibiotic natural, previne indigestia şi afecţiunile gastrice. Este vorba despre oţetul de mere care are şi alte efecte: reduce retenţia de apă şi stimulează arderea grăsimilor. Îi poţi alătura suc de grepfrut care-ţi aduce un plus de vitamina C şi antioxidanţi. Amestecă-le cu apă şi vei obţine o băutură detoxifiantă şi răcoritoare.

Citeşte şi: Ce trebuie să ştii înainte de a ţine o cură de detoxificare

Castraveţi cu lămâie

Una dintre cele mai cunoscute băuturi detoxifiante conţine apă, castraveţi feliaţi, lămâie, mentă şi ghimbir ras. Pe lângă un gust bun, îţi oferă energie, îţi prelungeşte senzaţia de saţietate, te hidratează de-a lungul zilei şi susţine capacitatea corpului de a elimina toxinele.

Chimion, lămâie şi mentă

O băutură populară în India, cea preparată din lămâie, chimion şi frunze proaspete de mentă este băută pentru calmarea durerilor de stomac şi pentru combatarea tulburărilor digestive. Accelerează metabolismul, îmbunătăţeşte digestia şi te ajută să slăbeşti. De cele mai multe ori, se foloseşte lime, o sursă bună de vitamina C.