5 dureri care nu trebuie ignorate

1 2 jpg jpeg

Durerile de spate

Durerea care apare în partea de jos a spatelui sau între omoplaţi ar trebui să vă îngrijoreze şi să vă determine să mergeţi de urgenţă la doctor. Acestea anunţă în boala numită artrită, poate semnala apariţia unui infarct sau a unor probleme abdominale.

Durerile de cap

Dacă e chinuitoare, e un indiciu sigur că trebuie să mergeţi la doctor. Multe probleme de sănătate, printre care hemoragia cerebrală sau tumorile de pe creier pot produce aceste tipuri de dureri de cap. Durerea insuportabilă poate să vă avertizeze că e posibil să fi suferit un anevrism cerebral.

Durerile abdominale

Dacă aveţi dureri puternice în zona abdominală acestea necesită o atenţie specială şi tratament medical. Ele pot fi consecinţa unor afecţiuni ale vezicii biliare sau ale inflamării apendicelui. De asemenea, tot la nivelul abdomenului se pot resimţi dureri care „semnalează” un infarct.

Durerea de gambă

Este simptomul pentru câteva probleme de sănătate. Una dintre ele este tromboza venoasă. Aceasta apare atunci când în venele de la nivelul picioarelor se formează un cheag de sânge. De multe ori apariţia acestuia poate să fie cauza unui embolism pulmonar. În cazul în care cheagul începe să se mute prin vasele de sânge, durerea se înrăutăţeşte.

Arsuri în talpă

Senzaţia că parcă mii de ace vă înţeapă talpa poate avea legătură cu faptul că în organism au apărut leziuni ale nervilor. Aceste simptome pot fi chiar simptomele unui diabet încă nedescoperit.

Valeriană pentru un somn liniştit

Somnul e foarte important pentru sănătate. Durerile de cap pot să apară şi din cauză că nu v-aţi odihnit suficient. Iată câteva “sedative naturale”.

Ulei de levănţică. Numai gândul la o baie fierbinte te face să închizi pleoapele. Efectul îl dublezi dacă adaugi zece picături de ulei esenţial de levănţică. Pe lângă parfumul îmbietor şi relaxant, este şi un tonic bun pentru sistemul nervos.

Valeriană. Pe lângă avantajul de a te ajuta să adormi mai repede, datorită valerianei nu te vei mai trezi des pe parcursul nopţii. Ai nevoie de o linguriţă de rădăcină de valeriană mărunţită din care pregăteşti un ceai. Bei două căni pe zi, una chiar cu o jumătate de oră înainte de culcare.

Tei şi mac. Florile de tei asociate cu petalele macului au efect uşor sedativ. În câteva minute îţi pregăteşti singură somniferul, folosind o linguriţă de amestec la o cană de apă.