5 beneficii ale uleiului de măsline. VIDEO

1 2 jpg jpeg

Uleiul de masline previne apariţia osteoporozei

Antioxidanţii care se găsesc în uleiul de măsline, cât şi acizii graşi Omega 3 şi Omega 6 au un rol esenţial în menţinerea sănătăţii oaselor. Ajută la o mai bună absorbţie a calciului în oase, cât şi la menţinerea densităţii osoase. Astfel, poate preveni apariţia osteoporozei, boală frecventă mai ales la femeile care au trecut de vârsta de 50 de ani.

Dacă incluzi în alimentaţia zilnică una sau două linguri de ulei de măsline riscul de a face o boală de inimă scade la jumătate. Este ceea ce spun cercetătorii americani de la Universitatea Harvard.

Acest fapt se datorează conţinutului ridicat de grăsimi sănătoase, care au rol de a preveni inflamarea vaselor de sânge. Totodată, sunt de mare ajutor şi persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

Uleiul de masline previne apariţia cancerului de colon

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie spun că uleiul de măsline este la fel de eficient în prevenirea cancerului de colon precum fructele şi legumele.

Îl poţi consuma în salate, în fiecare zi. Mai mult, datorită conţinutului de luteină şi de vitamina A, este de mare ajutor în reducerea riscul de apariţie a cancerului de sân, cât şi a celui de piele.

Uleiul de măsline este un aliat de încredere şi într-o problemă cu care se confruntă multe femei: căderea părului şi firele despicate. Este indicat să aplici ulei de măsline călduţ pe tot scalpul şi pe toată lungimea firului de păr, în fiecare seară, timp de două săptămâni.

Ţii remediul timp de jumătate de oră, după ce, în prealabil, ţi-ai acoperit capul cu un prosop. Apoi clăteşti foarte bine părul.

Ai tenul uscat? Poţi prepara o cremă naturală, cu ajutorul uleiului de măsline şi alte câteva ingrediente naturale. Ai nevoie de un gălbenuş, de o lingură de miere, de o lingură de ulei de măsline extravirgin şi de 20 de grame de flori de gălbenele.

Fierbi florile în 200 ml de apă, apoi strecori şi laşi la răcit. Între timp, într-un bol, amesteci gălbenuşul cu uleiul de măsline şi cu mierea. Apoi pui şi câteva picături din decoctul de flori şi amesteci din nou. Crema este gata. O aplici seara, de trei ori pe săptămână, timp de un sfert de oră, după care te speli cu apă călduţă.