Statul în picioare are un rol important în menţinerea unuistil de viaţă sănătos, dar stă în firea noastră să amânăm chiar şi lucrurile simple, de aceea preferăm tot timpul să stăm pe un scaun, fotoliu sau canapea, în loc să luăm poziţia de drepţi.

Iată care sunt beneficiile statului în picioare.

Vei avea mai multă energie

Statul în picioare este postura optimă care permite diafragmei să lucreze mai eficient, ceea ce te ajută să respiri mai uşor şi, prin urmare, simplifică procesul de oxigenare a creierului. La pol opus, atunci când stai în poziţia şezut, uşor aplecată, se strânge diafragma şi chiar se pot reduce capacităţile pulmonare.

Respiraţia eficientă, pe de altă parte, reglează fluxul de oxigen şi dioxid de carbon prin corpul tău şi te menţine plină de energie.

Vei arde mai multe calorii

O postură dreaptă a corpului îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi îţi permite să consumi mai mult oxigen, ceea ce poate face ca orice efort fizic să fie mai simplu. Asta se întâmplă deoarece articulaţiile sunt într-o poziţie mai bună, atunci când stai drept, şi te pot ajuta să arzi mai multe calorii, decât dacă ai face yoga şi pilates. Traducere: mai puţină durere, câştig mai mare.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro