Stil de viata&dieta / Nutritie »

5 alimente care te scapă imediat de balonare

Autor: Rebeca Sotir | 11 April, 18:30 | 5 comentarii

Cu siguranţă au existat momente în care disconfortul abdominal şi senzația de balonare te-au împiedicat să te bucuri de activităţile tale zilnice. Dacă balonările care apar brusc nu le putem preveni, atunci putem scăpa de ele foarte ușor, cu ajutorul unor alimente care te scapă imediat de balonare, ajutand digestia.


Iata 5 alimente care te scapă imediat de balonare:

Ovăzul te scapa de balonare

Principalul tău aliat în lupta cu constipatia şi balonarea, ovăzul este recomandat datorită fibrelor şi vitaminelor pe care le conţine şi care sunt benefice digestiei. Ovăzul poate fi consumat sub formă de cereale integrale, aliment care îți oferă, de asemenea, senzaţia de saţietate, chiar dacă nu ai consumat o cantite mare.

Prunele

Folosite la prepararea dulcețurilor și a prăjiturilor, prunele sunt alimente laxative foarte des folosite. Sunt recomandate a se consuma  uscate, simple sau sub formă de compot.

Prunele uscate sunt  și ele o sursă bogată de vitamine (A, C, grupul B) şi de minerale (calciu, magneziu, potasiu, seleniu, fier). De asemenea, prunele uscate oferă organismului o bună doză de fibre care potolesc foamea şi o amână apetitul alimentar pentru mai multe ore.

Menta

Pentru o bună detoxificare a organismului este recomandată mestecarea unei frunze de mentă în fiecare zi. Remediul te eliberează de disconfortul gastric şi îţi linişteşte stomacul dacă acesta a fost deranjat. De asemenea, ceaiul de mentă (2 lingurițe de plantă la o cană de apă clocotiă) ajută digestia şi reduce gazele de la stomac.

Bananele neutralizeaza aciditatea gastrica

Fiind ușor digerabilă și laxativă, banana este fructul cel mai indicat în caz de indigestie. Ele ajută prin neutralizarea supraacidităţii provocate de sucurile gastrice şi contribuie la reducerea iritaţiei cauzate de ulcerul gastric prin acoperirea mucoasei stomacului. Pectina, o fibră solubilă care se regaseşte în banane este un aliat important al digestiei.

Nucşoara

Mirodenia este un remediu des utilizat pentru calmarea flatulenţei şi pentru stimularea proceselor digestive. Praful de nucşoară amestecat cu ghimbir şi coriandru este un ajutor eficient pentru indigestie. Nucşoara adăugată în ceai poate ajuta și la alinarea durerilor de cap cauzate de indigestie.


Citeşte şi

Exerciţii uşoare împotriva senzaţiei de balonare

Aditivii alimentari predispun la balonare


Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Rodica | 12 April 2015, 16:29
Stop! Oferta de lucru pentru voi se afla aici! Veti gasi mereu oferta noastra! Opriti-va acum si incepeti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Stefan | 14 April 2015, 10:19
Cei care nu cred decât în ceea ce văd cu ochii îşi vor trăi viaţa lăsând să le scape ocaziile una după alta. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]
3 Postat de: Alexandru | 28 November 2015, 21:29
Șansa unui venit suplimentar

Bună ziua,

Sunt Alexandru Sava, îndrumător într-un proiect internaţional de excepţie.
Vă ofer posibilitatea reală și extrem de avantajoasă de suplimentare a veniturilor, lucrând de acasă, în timpul liber, în acest proiect! Veţi fi plătit după cât munciţi, prin contract legal, de comision.
Se începe cu training oferit gratuit, fiind necesare:
- acces la un computer conectat la Internet,
- minimă experienţă de utilizare a lui,
- cunoștințe de navigare pe Internet,
- răbdare,
- perseverenţă şi
- seriozitate maximă.
Acest proiect este unul care are la bază foarte multă seriozitate și care are un potențial uriaș. Prin intermediul acestui proiect veți avea multe avantaje:
1. Lectiile pe care le-ați urma (trainingul gratuit) v-ar învăța foarte multe despre lumea afacerilor și despre dezvoltarea personală, de care mulți români au nevoie în ziua de azi când stresul ne urmărește mereu.
2. După 3 luni de activitate, veți primi o scrisoare de recomandare prin care se atestă că ați dobândit experiență în domeniul marketingului, scrisoare care reprezintă un avantaj foarte mare față de cei care nu au așa ceva atunci când doresc să se angajeze.
3. Un alt avantaj este acela al banilor, pentru că cei care aderă la acest proiect acum au șansa să câștige mult mai mult față de cei care se vor înscrie după.
4. Sarcina nu e foarte dificilă; aceasta implică o activitate pe calculator de cel mult o oră zilnic și este facută de acasă.
5. Un ultim avantaj este acela că veți beneficia din partea mea de un sprijin real, oferit cu toată căldura; vă voi învăța tot ce știu.

Acordaţi-vă o şansă! Gândiți pozitiv!

Dacă sunteţi interesat să aflaţi detalii, vă rog să trimiteţi un email la adresa: [email protected]
4 Postat de: Timar Alina | 17 September 2016, 23:09
Buna ziua. As dori sa stiu mai exact despre ce este vorba in acest proiect.
Multumesc.
5 Postat de: Zlobdiumb | 14 December 2017, 07:03
If you’re interested in winning millions, then I’m here to help!
At Casino you can play over 450 world-class games and I’m giving you an exclusive Welcome Bonus to get you stuck into winning.
Use it today to increase your chances of hitting our jackpots.
All you have to do is sign up today and watch the rewards come rolling in.
skyliteboom.com
Prepare to hit the big time
Hacer giros para ganar millones
Holen Sie sich spinnen, um Millionen zu gewinnen
http://i63.tinypic.com/ofdmds.jpg
Adauga un comentariu »