Obişnuiai să consumi pâinea albă şi acum mănânci doar pâine neagră, în speranţa că ai un regim de viaţă sănătos şi că nu te îngraşi? Dar te-ai gândit vreodată că pâinea neagră nu este de fapt ceea ce pare? Iată care sunt alimentele alimente aparent bune pentru sănătate care nu sunt chiar aşa de sănătoase precum crezi şi cu ce poţi să le înlocuieşti!

Pâinea neagră face parte din categoria acelor alimente aparent bune pentru sanatateMulţi dintre noi cred că pâinea albă nu este bună pentru sănătate, deoarece este făcută din făină şi că, în timp, poate duce la obezitate, colesterol ridicat şi diabet zaharat. Specialiştii avertizează că pâinea neagră este de fapt colorată maro, culoare dată de substanţele chimice care se adaugă în ea.

Nutriţioniştii spun că cel mai bine ar fi ca în locul pâinii neagre să consumăm terci de ovăz. Fulgii de ovăz conţin multe substanţe nutritive, cu multe beneficii pentru sănătate.

Cerealele pentru micul dejun sunt aparent bune pentru sanatateToate cerealele pentru micul dejun care se găsesc pe rafturile magazinelor au puţine calorii şi, multe dintre ele, nu sunt sănătoase. Atunci când cumpei cereale pentru micul dejun analizează conţinutul de zahăr, verifică dacă are coloranţi artificiali, sare, fibre şi grăsimi. Pentru a fi sigură că ceea ce mănânci este sănătos, optează pentru un bol de ovăz la micul dejun în locul cerealelor.

Află pe clickpentrufemei.ro ce alte alimente au grijă de sănătatea ta