Remedii naturiste / Puterea plantelor »

5 afecțiuni tratate cu mușețel

Autor: Cristina Popescu | 24 July, 14:20 | 1 comentariu

Mușețelul este una dintre cele mai vechi și populare ierburi medicinale, fiind și una dintre cele mai studiate plante de medicina modernă. Aroma şi savoarea ceaiului de muşeţel sunt inconfundabile, însă dincolo de ele, planta este remediul pentru o gamă largă de afecţiuni.


În urma unui experiment realizat în Ma­rea Britanie, cercetătorii au desco­pe­rit că principiile active din flori­le de mu­şeţel ajută celulele sistemului imuni­tar să iden­tifice şi să elimine mai rapid sur­sele de infecţie din orga­nism. De asemenea, substanţele active din muşeţel se asi­milează foarte uşor, dovedind o mira­cu­loasă compatibilitate cu orga­nis­mul uman.

Iată, așadar, 5 afecțiuni pe care le tratează mușețelul:

1. Sindromul colonului iritabil

Având puternice proprietăți antiseptice, ceaiul de mușețel calmează crampele și durerile abdominale, ajută la eliminarea gazelor în exces și a balonării.

În combinaţie cu dieta şi medicamentele, tratează gastritele, colitele, enterocolitele. O clismă cu aceeaşi infuzie alungă şi constipaţia.

2. Migrenele

O cană de ceai de muşeţel te ajută să scapi din încleştarea unei dureri de cap. Imediat ce simţi apariţia durerii, pregătește o infuzie de mușețel. O obții din două lingurițe de flori uscate, peste care torni 250 de ml de apă fierbinte. Lași la infuzat 10 minute, după care bei leacul.

3. Diabetul

Cercetătorii japonezi susțin că o ceașcă de infuzie de mușețel pe zi, înainte de fiecare masă, scade gliceamia și previne diabetul. De asemenea, infuzia de mușețel calmează senzația de mâncărime specifică alergiilor cutanate.

4. Problemele pielii

Muşeţelul şterge cu grijă orice urmă de eczemă, arsură sau dermatită. Pentru asta trebuie să aplici ulei de muşeţel sau comprese cu infuzie în care adaugi şi frunze de nalbă.

5. Insomnia

Un ceai de muşeţel luat înainte de culcare şi mireasma relaxantă a uleiului volatil din aceleaşi flori miraculoase au proprietatea de a ţine insomnia la distanţă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Gina | 07 April 2015, 19:50
Cautam colaboratori part time care vor sa castige bani in timpul liber intr-un proiect unic la nivel mondial.Oferim contract de comision.Pentru detalii trimiteti textul PROIOECT la adresa de email [email protected]
Adauga un comentariu »