Anumite boli au ca simptome scăderea libidoului, reducerea testosteronului, usturimile sau durerile în timpul actului sexual.

Libidoul este redus în caz de diabet zaharat

O afecţiune care duce la scăderea libidoului este diabetul. Alte simptome ale acestei boli sunt oboseala, setea accentuată, dar şi crampele musculare.

Apneea de somn duce la scăderea nivelului de hormoni sexuali

O altă problemă de sănătate care se manifestă şi prin scăderea apetitului sexual este apneea de somn. Această problemă este mai întânită la reprezentanţii sexului puternic, pentru că nivelul testosteronului, unul dintre hormonii sexuali masculini, este mai scăzut.

Depresia te face apatic

Scăderea libidoului apare şi în cazul celor care suferă de depresie. Afecţiunea mai are drept simptome anxietatea, lipsa poftei de mâncare şi a puterii de concentrare, dar şi apatia.

Hipotiroidia diminuează apetitul sexual

Şi afecţinulie glandei tiroide pot să afecteze viaţa sexuală a unei persoane. Cea mai întâlnită afecţiune a tiroidei care duce la scăderea apetitului sexual este hipotiroidia, când glanda tiroidă secretă mai puţini hormoni. Apetitul sexual va reveni la normal în momentul în care pacienţii încep tratamentul recomandat de către medic pentru hipotiroidie.

Usturimile cauzate de infecţiile urinare duc la evitarea contactului sexual

O scădere a dorinţei sexuale poate să apară şi în cazul infecţiilor urinare, căci boala poate da simptome neplăcute în timpul actului sexual. Persoana afectată poate să simtă usturime şi senzaţia de arsură în zona intimă.

Ştiai că…

…şi unele medicamente pot duce la scăderea libidoului, precum cele antidepresive sau pastilele recomandate persoanelor care suferă de hipertensiune arterială?