Pentru a avea o piele elastică şi lipsită de imperfecţiuni, este necesar să îi acorzi atenţia corespunzătoare. Dacă îţi doreşti să opreşti timpul în loc, foloşte aceste metode care te ajută să sporeşti producţia de colagen.

Consumă alimente bogate în vitamina C

Odată cu înaintarea în vârstă, mai precis după 40 de ani, pielea începe să producă din ce în ce mai puţin colagen. În urma unui studiu apărut în Jurnalul american de nutriţie, s-a constatat că persoanele care au o dietă bogată în vitamina C sunt mai puţin predispuse să facă riduri. Explicaţia? Vitamina C joacă un rol esenţial în producerea colagenului. O poţi procura din alimente precum broccoli, roşii, portocale, kiwi, lămâie şi ardei roşu. De asemenea, este recomandat să foloseşti produse de îngrijire care să conţină vitamina C (pe care îl regăseşti menţionat pe etichetă sub denumirea de L-ascorbic, fosfat de ascorbil de sodiu sau palmitat de ascorbil).

Foloseşte produse pe bază de retinol

Producţia colagenului a fost vizibil îmbunătăţită la persoanele care folosesc periodic produse de îngrijire a pielii care conţin retinol. Acesta contribuie la eliminarea substanţele dăunătoare din piele, stimulând creşterea producţiei de colagen.

Exfoliază pielea periodic

Eliminarea celulelor moarte este un pas esenţial când vine vorba de îngrijirea pielii, deoarece ajută procesul natural de reînnoire a colagenului. Foloseşte produse exfoliante care conţin acid lactic sau acid glicolic, pentru o curăţare mai profundă.

Masează pielea

Vrei să te bucuri de o piele frumoasă şi elastică? Dedică zilnic câteva minute pentru masarea tenului. Foloseşte o cremă puternic hidratantă sau un ulei precum uleiul de cocos sau cel de măsline, care se aplică direct pe piele, masând cu buricele degetelor, cu mişcări circulare şi ascendente. Astfel, vei stimula glandele limfatice să elimine impurităţile acumulate, iar pielea îşi va recăpăta fermitatea şi elasticitatea.