Remedii naturiste / Puterea plantelor »

4 tincturi pentru un somn odihnitor

Autor: Alina Costache | 18 November, 10:05 | 4 comentarii

Simți că nu mai ai vlagă deloc, pleoapele se închid și nu visezi decât să dormi câteva ore, însă, de fiecare dată când te bagi în pat, somnul dispare, iar tu începi să te foiești nervos, până când, într-un final, reușești să ațipești. Nu pentru mult timp. Dacă scenariul îți sună cunoscut, descoperă 4 tincturi care te ajută să te odihnești bine noaptea.


Mușețelul, sedativ pentru toate vârstele

Utilizat frecvent în Europa și America de Sud, mușețelul are efecte benefice în tratarea insomniei și agitației asociate ei. Tinctura de mușețel poate fi folosită cu încredere de adulți, dar și de copii. Pentru pregătire, ai nevoie de 30 g flori de mușețel și 100 ml alcool de 50 - 60 de grade.

Speli florile, le pui în sticlă și torni peste ele alcoolul. Lași la macerat 12 zile, timp în care agiți zilnic recipientul. La final, strecori și pui tinctura în sticluțe mici, închise la culoare. Le păstrezi la frigider sau în cămară, ferite de razele soarelui.

Pentru copiii sub 12 ani, tinctura se prepară cu apă în loc de alcool. Se administrează aproximativ 30 de picături, împărțite în 2-3 reprize, înainte de masă.

Lavandă, tonic pentru sistemul nervos

Cunoscută datorită proprietăților sale liniștitoare, lavanda este una dintre plantele cel mai des utilizate în cazul tulburărilor de somn.

Tinctura se prepară din 50 g flori de lavandă mărunțite la 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Amesteci ingredientele într-un vas de sticlă de culoare închisă, sterilizat. Lași la macerat 15-30 de zile, după care strecori printr-un tifon, presând bine planta, pentru ca uleiurile esențiale să ajungă în soluție. Pui tinctura în sticluțe mici, închise ermetic. Păstrat corespunzător, tratamentul poate fi folosit și la 5 ani de la preparare.

Pentru insomnia cauzată de oboseală se ia câte 1 linguriță de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Când somnul agitat este cauzat de anxietate, este recomandată o cură de lungă durată (aproximativ 3 luni), câte 1 linguriță dizolvată în jumătate de pahar cu apă, de 3-4 ori pe zi.

Sfat

Este adevărat că sedativele pot fi de ajutor în cazuri excepționale, dar dacă problema unui somn agitat persistă, cel mai bine este să încerci tratamentele naturiste, care nu dau dependență.

Valeriană și hamei, combinația care alungă insomniile

Rădăcina de valeriană are o istorie lungă în tratarea somnului agitat. Administrată ca supliment, tinctura hidroalcoolică din rădăcină de valeriană alungă insomniile. Pentru un efect sigur, soluția trebuie preparată în amestec 1-1 cu hamei. Mai multe studii clinice sugerează că numai valeriana nu este eficientă pe termen lung pentru combaterea insomniei.

La 50 g de pulbere de valeriană cu hamei adaugi 35 ml alcool și 65 ml apă. Lași la macerat 12 zile, strecori și păstrezi în sticluțe mici, la loc răcoros. Se iau câte 10 picături diluate în jumătate de pahar cu apă, de 2 ori pe zi, înainte de masă.

Passiflora redă echilibrul mental

Planta cățărătoare care crește mai ales în zonele umede din America de Sud și America Centrală a fost răspândită în Europa în urmă cu 400 de ani, adusă fiind de coloniștii fascinați de frumusețea ei.

Fitoterapeuții consideră că tinctura din passiflora, floarea-pasiunii, cum este ea cunoscută în popor, e foarte importantă pentru tratarea insomniei cauzate de griji sau epuizare. În Anglia, acesta se regăsește în diverse suplimente, fiind folosit cu succes atât de adulții cu probleme minore, cât și de copii.

Este un tratament care nu dă dependență, nici măcar când este folosit pe termen lung. În tratarea insomniei, eficiența tincturii de floarea-pasiunii este greu de egalat.

Aceasta se poate prepara acasă din 50 g de flori uscate (se găsesc la magazinele cu produse naturiste) și 100 ml alcool natural de minim 60 de grade. Se lasă la macerat minimum 20 de zile. Apoi se scurge și se păstrează în sticluțe mici, la loc răcoros, ferit de lumină. Cura trebuie urmată cel puțin o lună de zile. Deși efectul este mai lent, acesta este de durată, înregistrându-se îmbunătățiri semnificative în timp. Trebuie luate câte 10 picături diluate într-un pahar cu apă, cu jumătate de oră înainte de somn.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: [email protected] | 18 November 2016, 10:43
Proiect B: 100% deschizator de drumuri! E totul testat deja!
Senzational! Cea mai buna echipa pentru Hollywood! Incepe acum si castiga bani! Totul functioneaza excelent! Solicita detalii pe adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Adrian Razvan | 18 November 2016, 15:01

Hollywood are nevoie de o poveste senzationala! Bani pe termen lung! Oferta irezistibila! Acum spre Hollywood!
Promovam cel mai spectaculos subiect de film! Avem un vis: Hollywood! Suntem cei mai buni! Suntem in plina expansiune!
Promovam un subiect original de film! Ultima sansa sa faci bani!
Cere acum detalii mai multe la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Alina | 19 November 2016, 15:43
Cauti ceva nou? Echipa noastra te asteapta sa incepi cel mai performant si mai nou sistem prin care sa reusesti sa castigi bani mai multi decat ai reusit pana acum! Noi te ajutam sa obtii rezultate si sa fii multumit! Te vei convinge ca activitatea este foarte simpla si interesanta! Cere urgent detalii mai multe la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Lupsa | 21 November 2016, 14:39
Castiga bani foarte rapid!Sistemul functioneaza excelent!Aici primesti rapid comision mare!Rezultatele vin foarte repede!Incepi imediat si castigi imediat!Nu trebuie sa astepti!Aici ai o sansa extraordinara!Pentru detalii intra acum pe site-ul business9.accesrapid.ro
Adauga un comentariu »