4 remedii împotriva enterocolitei

1 2 jpg jpeg

Ce este enterocolita şi cum se transmite? Enterocolita o infecţie cu bacterii, virusuri, ciuperci sau paraziţi, localizată la nivelul tractului digestiv. Pentru a preveni enterocolita, ar trebui să respectăm câteva reguli de igienă de bază. Transmiterea infecţiei se poate face prin consumul de apă sau mâncare contaminată, dar şi prin mâini murdare.

Atunci când copilul prezintă următoarele simptome, puteţi bănui o enterocolită: diaree (multiple scaune apoase pe parcursul zilei, uneori cu o frecvenţă de câteva minute), greaţă, vărsături, dureri abdominale, febră şi frisoane.

Diagnosticul cert îl poate pune doar medicul, iar în urma analizelor poate determina cu precizie dacă este vorba despre o infecţie virală sau bacteriană, stabilind astfel tratamentul corespunzător.

Până la stabilirea diagnosticului cert, medicul vă poate recomanda un regim alimentar specific, pe bază de orez fiert, zeamă de morcovi, carne fiartă, fără crudităţi, lactate şi prăjeli.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faceţi atunci când copilul are enterocolită este sa preveniţi deshidratarea şi să supliniţi pierderea de lichide. Oferiţi-i copilului multe ceaiuri, multă apă şi săruri de rehidratare (pentru a combate pierderea de minerale cauzata de diaree şi vărsături).

Enterocolitele virale nu răspund tratamentului cu antibiotic (pentru că antibioticele acţionează numai asupra bacteriilor, nu şi a virusurilor). Iată de ce este necesar să cereţi analize concludente înainte să recurgeţi la tratament cu antibiotic.

În afara de regimul alimentar strict şi de o foarte atentă hidratare, există şi câteva remedii naturale care vă pot veni în ajutor în lupta cu enterocolita.

Este necesar ca medicul să fie informat cel puţin zilnic despre evoluţia stării copilului, pentru a putea lua deciziile corecte.

Remediul natural împotriva enterocolitei nr. 1: uleiul de tea-tree

Uleiul de tea-tree este un veritabil antibiotic natural. Datorită remarcabilelor sale proprietăţi antifungice şi antivirale, poate fi folosit cu succes şi în tratarea infecţiilor cu ciuperci şi este de ajutor chiar şi în cazul infecţiilor virale.

Poate fi folosit în atât de multe moduri, de la dezinfectarea lenjeriei până la tratarea unor afecţiuni serioase, încât n-ar trebui să vă lipsească din casă un flacon cu ulei esenţial de tea-tree.Remediul natural împotriva enterocolitei nr. 2: extractul de seminţe de grapefruit

Extractul de seminţe de grapefruit este antibacterian, antiviral şi antifungic. A fost testat cu succes pe multe tipuri de enterococi, dintre care şi unii rezistenţi la vancomicină.

Acolo unde antibioticele de sinteză au dat greş, acest remediu natural a funcţionat. Pentru că până acum a fost testat cu succes în tratarea a peste 50 de afecţiuni, este supranumit “cea mai compactă trusă medicală din lume”.

Citeşte continuarea articolului pe totuldespremame.ro