4 reguli de urmat dacă ai peste 30 de ani şi eşti gravidă

1 2 jpg jpeg

Trebuie ţinut însă seama, atunci când se face alegerea acestei aduceri târzii a unui copil pe lume, că riscurile ca femeia să aibă probleme de fertilitate cresc, o dată cu vârsta, şi, de semenea, creşte şi riscul de a aduce pe lume un copil cu probleme medicale majore.

La femeia de peste 30 de ani consultaţiile obstetrice lunare se vor face la intervale mai scurte, cu o monitorizare mai atentă atât pentru mamă, cât şi pentru copil. Atunci când nu mai eşti în floarea vârstei nu este uşor să devii mămică, însă medicina a evoluat şi astfel, dacă sunt respectate îndrumările medicului, sarcina poate fi dusă la termen fără complicaţii. Ce se poate face, totuşi, dacă ajungeţi în situaţia de a fi însărcinatăla o vârstă peste 30 de ani? Iată câteva sfaturi utile: 1. Înscrie-te la un medic specialist şi mergi la control pediodic

Încă de la început gravida trebuie să se prezinte la un specialist pentru a fi luată în evidenţă întrucât sarcina la femeia de peste 30 de ani are particularităţi care ţin de organismul gravidei şi de evoluţia sarcinii.

Este important de ştiut dacă sarcina este spontană sau prin tratament de infertilitate, dacă este o sarcină monofetală sau multiplă ori dacă mama a avut probleme de sănătate anterior sau la sarcinile precedente. În funcţie de aceste caracteristici, medicul va alege cel mai indicat tratament pe parcursul sarcinii.

Vei avea de făcut mai întâi toate acele investigaţii de rutină, dar şi mai importante sunt investigaţiile speciale.