Sanatatea ta / Ce te doare »

4 probleme dentare pe care nu trebuie să le ignori

Autor: Simona Stănoi | 12 September, 16:25 | 0 comentarii

Fie din lipsă de timp sau de atenție, problemele dentare sunt deseori ignorate, însă, odată ce ele apar, nu ar trebui deloc neglijate. Lăsate netratate,acestea pot duce la complicații sau la pierderea danturii, așadar alege să investești în sănătatea ta.


Inflamație care nu dispare

Dacă ai observat că ți-a apărut o leziune la nivelul gurii pe care nu o mai aveai până acum, fie că este sub forma unei gâlme sau a unor pete  pe limbă, deschise la culoare, monitorizează-i evoluția câteva zile. În cazul în care aceasta nu dispare, mergi la dentist cât mai rapid. Anumite afecțiuni, precum cancerul oral, pot fi tratate doar dacă sunt descoperite la timp. Este indicat să faci o examinare periodică pentru a vedea dacă au apărut modificări, pe care o poți face chiar și acasă, după ce ai fost la consult, analizând cavitatea bucală cu ajutorul unei oglinzi și a unei lumini bune.

Umflătură dureroasă

O durere neexplicabilă sau o umflătură în interiorul gurii care persistă mai bine de câteva zile, pot reprezenta indicii clare că există o problemă. Cauzele pot fi multiple, precum o infecție sau o afecțiune gingivală, ori o carie adâncă, ajunsă până la nerv. Lăsate netratate, aceste probleme se vor înrăutăți, consecințele ducând de cele mai multe ori la pierderea totală a dintelui. Așadar, nu amâna vizita la medicul stomatolog, mai ales dacă aceaste simptome sunt deranjante și îți perturbă somnul.

Respirație urât mirositoare

Te trezești dimineața cu o respirație urât mirositoare? Acest lucru poate fi justificat dacă ai mâncat un aliment cu un miros puternic cu o seară înainte, indicând, în rest, o problemă de sănătate. Cauza ar putea fi igiena precară, lipsa obiceiului de a-ți spăla dinții seara, înainte de culcare sau o afecțiune a gingiei, un abces dentar sau o infecție în gât.

Pierderea unui dinte

Desigur, dacă un dinte se clătina și a căzut, era un lucru perfect firesc să se întâmple dacă era un dinte de lapte, care se regenera. Însă, odată depășită perioada copilăriei, situația se schimbă radical. Principalele cauze ale pierderii unui dinte pot fi gingivita sau parodontoza sau, în cazurile grave, poate fi un semn al cancerului oral.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »