4 ponturi să scapi de colăceii de pe burtă

2 jpg jpeg

Mişcare în apă sau înot

Înotul îţi solicită braţele şi picioarele, dar şi musculatura abdominală este pusă la treabă pentru a menţine corpul la suprafaţa apei. Sporturile de apă ca gimnastica la bazin ajută corpul să consume foarte multe calorii. În plus, te ajută să ai o digestie mai bună, mai ales dacă ştii că ai probleme de tranzit intestinal.

Jogging

Doar o jumătate de oră de alergat te ajută să consumi aproape 200 de calorii. Ca în toate sporturile de anduranţă sau cardio este nevoie de 20 de minute de efort continuu, dar moderat. Menţine atenţia asupra respiraţiei şi păstrează întotdeauna o poziţie corectă, cu spatele drept, capul ridicat, abdomenul retras.

Te-ar mai putea interesa: Exerciţii pentru un abdomen de invidiat

Gimnastică acasă

Făcute în mod repetat, abdomenele te ajută să ai o talie subţire. Le poţi face oricând şi nu necesită accesorii sportive speciale.

Lungit pe sol, cu picioarele flexate şi mâinile la ceafă, cobori şi ridici bustul ducând cotul drept la genunchiul stâng, apoi pe cel stâng la genunchiul drept, pentru a pune la lucru muşchii abdominali.

Poţi varia mişcarea: cu o greutate de 2 kilograme ţinută la piept cu ambele mâini şi cu genunchii îndoiţi, ridici bustul şi picioarele încrucişate. Corpul formează un V. Faci 3 serii a câte 15 rotiri stânga-dreapta. Poţi face acest exerciţiu de 3-4 ori pe săptămână.

Coardă

După 30 de minute de sărituri este posibil să ai cu 300 de calorii mai puţin. Săriturile cu coarda se fac foarte uşor: într-un picior, cu braţele sau cu picioarele încrucişate, cu coarda în faţă sau în spate.

Citeşte şi: Săritul corzii întăreşte inima

Este un tip de exerciţiu care nu numai că favorizează slăbitul, ci îţi creşte rezistenţa cardiovasculară şi-ţi îmbunătăţeşte tonusul muscular abdominal.