Oricât de mult am vrea să credem că vârsta este doar un număr, inevitabil, odată cu trecerea anilor, corpul suferă anumite modificări. Însă, vestea bună este că poţi încetini procesul de îmbătrânire cu ajutorul acestor obiceiuri sănătoase care te ajută să te menţii tânăr pentru mai mult timp.

Obiceiuri care te ajută să te menţii tânăr. Dormi suficient

Schimbările hormonale care pot apărea odată cu înaintarea în vârsta şi lipsa somnului pot avea un impact negativ asupra sănătăţii, provocând uneori chiar apariţia bolilor cronice sau a depresiei. De aceea, dacă observi că insomnia nu este temporară, este cazul să adopţi câteva obiceiuri care te pot ajuta să adormi mai uşor. Cu o oră înainte de culcare, fă o baie fierbinte, câteva minute exerciţii de relaxare şi opreşte orice sursă de lumină înainte de a te băga în pat, evitând, de asemenea, să foloseşti telefonul mobil sau să te uiţi la televizor.

Obiceiuri care te ajută să te menţii tânăr. Fă mişcare în fiecare zi

Orice activitate fizică practicată regulat, fie că este vorba de o plimbare în parc, fie că este vorba de exerciţii efectuate acasa sau la sală te vor ajuta să ai un tonus fizic mai bun. De asemenea, acestea pot contribui şi la reducerea tensiunii arteriale şi a ritmului cardiac, la creşterea capacităţii pulmonare si la întărirea sistemului imunitar. Totodată, mişcarea are rol antidepresiv şi combate apariţia ridurilor, deoarece stimulează oxigenarea pielii.

Ai grijă la alimentaţie

Potrivit cercetărilor, între alimentaţia sănătoasă şi încetinirea procesului de îmbătrânire există o legătură strânsă. Un regim alimentar zilnic care te poate ajuta să reduci efectele îmbătrânirii constă în fructe şi legume proaspete, bogate în antioxidanţi care combar efectele negative ale radicalilor liberi, poluării, fumatului sau razelor UV.

Consumă mai puţin zahăr

Reducerea cantităţii de zahăr, care se poate regăsi în dulciuri sau în alte produse alimentare precum sosurile sau preparatele ambalate te poate ajuta să te menţii tânăr pentru o perioadă mai lungă de timp şi să îţi menţii organismul sănătos. Pe lângă îmbătrânirea prematură, zahărul poate determina apariţia diabetului zaharat, a bolilor de inimă sau a cancerului. De aceea, este indicat să citeşti cu atenţie etichetele şi să eviţi produsele care au adaos de zahăr.