Sanatatea ta / Ce te doare »

4 motive surprinzătoare care pot cauza dureri de spate

Autor: Simona Stănoi | 16 August, 13:35 | 0 comentarii

Majoritatea oamenilor suferă de dureri de spate la un moment dat, însă cauzele pentru care acestea apar nu sunt mereu identificate corect. Uneori poate fi vorba de probleme de sănătate precum artrita, o leziune sau o întindere musculară, alteori motivul poate fi unul la care nici nu te-ai gândit și care ține de obiceiurile zilnice.


1. Un regim alimentar nepotrivit

Pentru a preveni apariția durerilor de spate, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci este să ai un regim alimentar sănătos, care să te ajute să îți menții greutatea corporală în parametri normali. Potrivit medicilor, persoanele supraponderale sunt mai predispuse să aibă dureri de spate din cauza kilogramelor în plus, de aceea se recomandă evitarea unei diete bogate în grăsimi și în calorii.

2. Lipsa exercițiilor fizice

Un stil de viață sedentar este de multe ori cauza care determină apariția durerilor supărătoare de spate. De ce se întâmplă acest lucru? Un tonus muscular redus nu poate susține corect greutatea corpului și solicită mușchii spatelui,  de aceea este necesar să practici cu regularitate exerciții pentru întărirea mușchilor abdominali și a celor lombari. De asemenea, exercițiile de întindere au efect benefic pentru diminuarea durerilor deja existente, cu mențiunea să fie realizate corect, fără mișcări bruște.

3. Postura incorectă

Chiar dacă practici sport în mod regulat, nu este suficient. O postură incorectă în timpul mersului, când dormi sau când stai așezat pe scaun poate provoca dureri de spate și duce, în timp, la deformarea coloanei vertebrale. Urmărește-ți, în mod conștient, poziția corpului, având grijă să menții în permanență spatele drept, evitând să ții umerii căzuți, ci ușor trași înspre spate și pieptul înainte.

4. Încălțăminte nepotrivită

Pantofii uzați sau tocurile prea înalte nu sunt cele mai potrivite variante de încălțăminte dacă vrei să nu te confrunți cu dureri de spate. Acestea îți pot deforma mersul și coloana, de aceea trebuie să le eviți, oricât de mult ți-ar plăcea să le porți. Alege încălțări care să îți susțină bine talpa piciorului, să fie confortabile și confecționate din materiale naturale. De asemenea, poți folosi branțurile ortopedice realizate special pentru a menține și pentru a corecta poziția tălpii.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »