Bananele sunt printre cele mai apreciate fructe în această perioadă. Iată câteva motive pentru care este bine să le consumăm.

Tratează anemia

Bogate în fier, bananele stimulează producerea de hemoglobine din sânge, ajutând astfel în cazurile de anemie.

Previn bolile de inimă

Acest fruct tropical este foarte bogat în potasiu, dar cu un conţinut scăzut de sare. Este perfect pentru cei ce au probleme cu presiunea arterială. Cercetătorii afirmă că banana reduce riscul de creştere a presiunii arteriale şi infarct.

Alină durerile de stomac

Banana este folosită în dietele pentru reglarea tranzitului intestinal deoarece are o textură fină şi moale. Este singurul fruct care poate fi mâncat crud fără a face rău celor care suferă de ulcer. Mai mult, ea scade aciditatea şi reduce iritaţiile, căptuşind pereţii stomacului.

Leac împotriva mahmurelii

Banana este un leac bun împotriva mahmurelii, mai ales dacă e mâncată amestecată cu lapte şi îndulcită cu miere.

Banana calmează stomacul şi, cu ajutorul mierii, reface nivelul de zahăr din sânge, în timp ce laptele calmează şi hidratează organismul.