Morcovul este o legumă dulce, crocantă şi plină de vitamine şi aduce multe beneficii organismului. Iată de ce este bine să îl mâncăm.

Previne cancerul

Cancerul e una dintre afecţiunile în tratamentul căruia morcovul s-a evidenţiat. Cercetările au arătat că persoanele care prezintă o lipsă de beta-caroten prezintă un risc de două ori mai mare de a suferi de cancer.

Astfel, specialiştii ne recomandă pentru a ne menţine sănătatea, să consumăm morcovi în fiecare zi, în cantităţi rezonabile

Protejează pielea

Morcovii ne asigură şi cea mai mare cantitate de beta-caroten dintre legumele pe care trebuie să le consumăm zilnic. Beta-carotenul este un pigment galben-portocaliu, găsit în toate plantele verzi, însă în cantităţi mai mari în morcovi, spanac şi pepene galben care ne ajută să avem o piele sănătoasă şi frumoasă.

Ne scapă de mătreaţă

Mătreaţa şi problemele scalpului pot fi rezolvate cu ajutorul morcovilor. Radeţi 200 de grame de morcovi proaspeţi, apoi căliţi morcovul la foc mic, adăugând sare. Consumaţi acest amestec o dată pe zi.

Scade tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială poate fi tratată cu ajutorul sucului de morcovi. Pentru persoanele hipertensive este nevoie de 100 mililitri de suc de morcovi zilnic, de două ori pe zi. Terapia trebuie să se prelungească pe o perioadă de 30 de zile.

Click!spune

Deoarece morcovii sunt substanţe solubile în apă, conţinutul nutritiv este mai bine absorbit în prezenţa uleiului. Astfel, este indicat să amestecaţi sucul de morcovi cu o picătură de ulei de măsline, pentru ca organismul nostru să absoarbă toate elementele nutritive