Sunt gustoase, hrănitoare, pot fi folosite ca elemente de decor la diferite salate şi, în plus, pot preveni şi aparţia multor boli. Afla din acest articol 4 motive să mănânci măsline, benefice pentru organismul tau.

Iată care sunt cele 4 motive sa mananci masline in fecare zi:

Aduce beneficii pentru sănătatea inimii

Când radicalii liberi oxidează colesterolul, vasele de sânge se deteriorează, iar grăsimea se acumulează în artere. Acest lucru poate duce la apariţia unui atac de cord. Substanţele nutritive antioxidante din măslinele negre împiedică acest proces de oxidare a colesterolului, contribuind astfel la prevenirea bolilor de inimă.

Măslinele conţin grăsimi, dar este vorba despre grăsimile bune, monosaturate, care au dovedit proprietăţi de micşorare a riscului de ateroscleroză şi creşterea nivelului de colesterol „bun“.

Previne instalarea cancerului

Măslinele negre reprezintă o mare sursă de vitamina E. Aceasta poate neutraliza radicalii liberi din grăsimea corporală. Vitamina E în asociere cu grăsimile monosaturate stabile din măsline fac ca procesele celulare să fie mai sigure. În schimb, dacă ADN-ul unei celule este deteriorat, acesta poate evolua şi favoriza dezvoltarea mutaţiilor canceroase.

Studiile ştiinţifice au arătat că o dietă care conţine măsline în mod constant şi este suplimentată cu ulei de măsline poate reduce riscul de a suferi de cancer de colon.

Motive să mănânci măsline - menţine sănătatea pielii şi a părului

Măslinele negre sunt bogate în acizi graşi şi antioxidanţi, care aduc proprietăţi de hrănire şi de hidratare. Cel mai important dintre acestea, aşa cum am amintit şi anterior, este vitamina E. Fie aplicată local sau ingerată, vitamina E protejează pielea împotriva radiaţiilor ultraviolete şi, astfel, previne apariţia cancerului de piele şi îmbătrânirea prematură. Poţi obţine un ten strălucind de sănătate astfel: spală faţa cu apă călduţă, apoi aplică câteva picături de ulei de măsline pe ten şi lasă-l să acţioneze timp de 15 minute.

Uleiul de măsline poate depigmenta petele rebele d epe ten şi îl hidratează, redându-i supleţea.

După fiecare baie poţi hidrata pielea aplicând pe dischete de bumbac câteva picături de ulei de măsline. De asemenea, poţi reface aspectul şi rezistenţa părului cu ulei de măsline în amestec cu gălbenuş de ou, mască pe care e bine s-o laşi pe păr cel puţin 30 de minute să acţioneze.

Sursă important de fier

Măsline negre sunt foarte bogate în minerale, în special în fier. Capacitatea celulelor roşii din sânge de a transporta oxigenul în tot corpul se datorează prezenţei de fier din sânge. Atunci când suferim de deficit de fier, ţesuturile noastre nu primesc suficient oxigen, iar acest lucru ne face să ne simţim slăbiţi. Pentru că fierul joacă un rol vital în producerea de energie.