4 modalităţi de prevenire a bolilor de inimă

2 jpg jpeg

1. Vezi dacă eşti la risc

În primul rând, este important să vezi dacă rişi să dezvolţi o afecţiune cardiacă. Este important să îţi cunoşti dimensiunea taliei, nivelul de zahăr din sânge, cât şi nivelul de colesterol. De asemenea, este important să iei măsuri din timp, dacă în familia ta există persoane care suferă de afecţiuni cardiovasculare.

Dacă nu ştii riscurile, probabil că nu vei lua măsuri care ar putea să îţi salveze viaţa.

2. Fii atent la semnele pe care ţi le dă organismul

Simptomele de atac de cord la femei sunt diferite de cele care apar la bărbaţi. De fapt , 43% dintre femeile care au un atac nu simt nicio durere în piept . Însă, cele mai multe experimentează stări de oboseală înainte.

„Cu câteva zile sau chiar săptămâni înainte de un atac de cord, mai mult de 70% dintre femei experimentează epuizare asemănătoare gripei“, spune Marianne Legato, MD, director al Fundaţiei pentru Medicină din New York, citată de prevention.com. 3. Măsoară-ţi tensiunea

Deşi nu cauzează simptome, tensiunea arterială mărită creşte riscul apariţiei unui atac de cord sau al unui anevrism cerebral. Este important să îţi măsori tensiunea, iar dacă este mare, să iei măsuri ca să o scazi.

Acest lucru se poate face fără tratament medicamentos, prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Redu consumul de alcool, de alimente sărate şi renunţă la fumat.

4. Atenţie la dietă

O hrană sănătoasă, bogată în legume şi fructe proaspete, este ideală pentru menţinerea sănătăţii inimii. Este important să eviţi consumul de alimente sărate şi de grăsimi. De asemenea, redu consumul de alimente procesate, de băuturi carbogazoase şi de carne roşie.

La fel de importantă este şi prevenirea obezităţii, ceea ce înseamnă că trebuie să faci mişcare şi să ai mese regulate, fără excese.